Αναζήτηση χρημάτων για τους πρώην συμβασιούχους


   Το καυτό θέμα της πληρωμής των οφειλόμενων στους πρώην συμβασιούχους του Δήμο Τρικκαίων, τέθηκε επί τάπητος στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του δημάρχου Χρήστου Λάππα με αντιπροσωπεία των πρώην εργαζόμενων.

 Ο δήμαρχος ενημέρωσε για τα κοινά ζητήματα που απασχολούν τις δυο πλευρές και δεν είναι άλλα από την εξεύρεση χρημάτων για την πληρωμή των οφειλόμενων.

“Οι πρώην συμβασιούχοι ενημερώθηκαν για το δικαστήριο που έχουμε 17 Ιουλίου για το δάνειο των 520.000 που πιστεύουμε ότι θα το κερδίσουμε για να εκταμιευτούν τα χρήματα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας χθες προς τους τοπικούς δημοσιογράφους.

Η εν λόγω δικαστική διαμάχη του Δήμου Τρικκαίων με το Ελεγκτικό Συνέδριο αφορά την απόφαση του τελευταίου να μπλοκάρει τη λήψη δανείου από πλευράς του Δήμου και έτσι η δημοτική αρχή ευελπιστεί ότι θα ξεπεραστεί και ο σκόπελος αυτός ώστε το ποσό να εκταμιευθεί άμεσα προκειμένου να καταβληθεί ένα τουλάχιστον μέρος των χρημάτων στους πρώην συμβασιούχους.

“Οι συμβασιούχοι εξέφρασαν τα παράπονά τους διατύπωσαν τις πραγματικές ανάγκες τις οποίες έχουν αλλά παράλληλα κατανοούν τα προβλήματα που έχουμε αλλά κατανοούν επίσης ότι η θέλησή μας είναι να τους βοηθήσουμε και γι’ αυτό εξαντλούμε όλες τις προσπάθειές μας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος αναφορικά με τη στάση των πρώην συμβασιούχων.

Επίσκεψη στην Αθήνα
Σήμερα Τετάρτη 13 και αύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου ο δήμαρχος Τρικκαίων θα βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να προωθήσει διάφορα ζητήματα του Δήμου και κυρίως αυτό που αφορά το μείζον ζήτημα της αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου. “Για μας η αναχρηματοδότηση είναι η μητέρα της επιβίωσης, η μητέρα των μαχών”, τόνισε επί λέξη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Λάππα στην Αθήνα αναμένεται να συναντηθεί με τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο καθώς και το γενικό γραμματέα του ίδιου υπουργείου Δημήτρη Στεφάνου. Παράλληλα θα υπάρξει συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Αλέξανδρο Αντωνόπουλο.

Πάντως και οι πρώην συμβασιούχοι από την πλευρά τους με δηλώσεις τους την περασμένη εβδομάδα δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για την άσχημη τροπή που έλαβε η υπόθεση της καταβολής των οφειλόμενων μέσω του δανείου των 520.000 ευρώ που τελικώς δεν εκταμίευσε ο Δήμος Τρικκαίων.

Προηγούμενο άρθρο Επιτροπή για τις λαϊκές αγορές από τη Δημοτική Κοινότητα
Επόμενο άρθρο ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ