Ειδήσεις

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κ.Υ. Τρικάλων: Όχι στους αποκλεισμούς


Όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας,  μας προσβάλουν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον αποκλεισμό μας από την καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων και ταυτόχρονα  καλλιεργεί το «διαίρει και βασίλευε». Αυτές οι μεθοδεύσεις , στο να διαχωρίζει τους υγειονομικούς στο ποιος έρχεται σε επαφή με ασθενείς COVID, μας βρίσκει αντίθετους γιατί όλοι οι υγειονομικοί  εν μέσω ¨πανδημίας¨ , καθημερινά  βρισκόμαστε στην μάχη για την ζωή των ασθενών μας, απ¨ όποιο πόστο κι αν μας έχουν τοποθετήσει, αλλά και για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών.

Εργαζόμαστε μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί, ακόμη και με βάση τον ανεπαρκέστατο οργανισμό του νοσοκομείου μας & Κ.Υ., υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, με τεράστιες ελλείψεις Νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού και εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων.

Εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι εκατοντάδες συνάδελφοι μας έχουν νοσήσει από τον SARS-CοV-2.

Δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα γιατί οι κυβερνήσεις με τα μισθολόγια του 2011 και 2015 και τους υπόλοιπους αντιλαϊκούς νόμους, μας αφαίρεσαν ετησίως το ισοδύναμο περισσότερων από τέσσερις μηνιαίους μισθούς!!

Οι  120 Συμβασιούχοι,( Επικουρικοί, 18μηνών, Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, ΟΑΕΔ), που εργαζόμαστε στο Γ.Ν.Τ, μαζί με όλους τους συναδέλφους μας  Νοσηλευτές και άλλων ειδικοτήτων, συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέσα σε ολοένα δυσκολότερες συνθήκες και πριν την πανδημία και τώρα εν μέσω πανδημίας, με χαμηλούς μισθούς, 5ωρα που γίνονται 6ωρα &7ωρα,  με  εντατικοποίηση της εργασίας μας και με αβέβαιο μέλλον.

Μόνο αγανάκτηση λοιπόν μας προκαλεί η κατηγοριοποίηση των συναδέλφων, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση να κάνει με έγγραφο της σε όλες τις ΥΠΕ, σχετικά με το ποιοι υγειονομικοί “ασχολούνται αυτή την περίοδο με ασθενείς Covid”».

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να δώσει ένα “βοήθημα” γιορτών (ούτε καν 13ο μισθό) και μάλιστα όχι σε όλους τους εργαζόμενους αλλά σε ένα μέρος τους, με πρόσχημα ότι δήθεν «δεν εμπλέκονται όλες οι κατηγορίες υγειονομικών στην αντιμετώπιση του covid-19».

Η κυβέρνηση ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του “διαίρει και βασίλευε”, επιχειρεί να διχάσει για μια ακόμα φορά τους εργαζομένους με ένα “βοήθημα” που θέλει να το δώσει επιλεκτικά!!

Όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, αλλά επαναλαμβάνει τη διασπαστική τακτική της όπως με τη γνωστή δωρεά θέλοντας να δείξει ότι δήθεν “βοηθά” τους υγειονομικούς».

Η Επιτροπή Αγώνα επισπευτήκαμε σήμερα Τρίτη 23/11/20, τοη Διοικητή του Γ.Ν.Τρικάλων, για το αίτημα μας, όπου μας δήλωσε ότι δεν γνώριζε για το έγγραφο της 5η ΥΠΕ δεν έχει σταλεί κανένα όνομα στην 5η ΥΠΕ. Μας πληροφόρησαν ότι είδη από την Παρασκευή 20/11/’20 έχει σταλεί στην 5η ΥΠΕ κατάλογος ονομάτων νοσηλευτών, κυρίως ,και  άλλων ειδικοτήτων, που  ασχολούνται αυτή την περίοδο με ασθενείς Covid”».

Όλοι οι συνάδελφοι  υγειονομικοί, όλο το ΕΣΥ είμαστε στη μάχη του Covid.

Ο καθένας από το πόστο του!!

Προειδοποιούμε:Μην τολμήσει κανείς να βγάλει έξω κανέναν από οποιαδήποτε εργασιακή σχέση και από κανέναν κλάδο. Μην τολμήσει κανείς να κατηγοριοποιήσει τους συναδέλφους μας.

Ένα είναι γνωστό ότι, ηκυβέρνηση  δεν δίνει τη μάχη της πανδημίας από την ίδια πλευρά  που βρίσκονται οι υγειονομικοί  και οι ασθενείς μας.

Όλοι εμείς οι υγειονομικοί απαιτούμε:

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, με ΑΜΕΣΗ καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Ένταξη στα Β.Α.Ε. όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με Σ.Ο.Χ., Επικουρικούς, με επείγουσες διαδικασίες

Εξασφάλιση  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου για TEST –  PSR.

 

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας και στελέχωση – Να αξιοποιηθεί το  παλιό Νοσοκομείο του νομού Τρικάλων, που έκλεισε μετά τα Μνημόνια και παραμείνει κλειστό, για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19 και μετά την πανδημία.

Γνωρίζουμε ότι για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να «στοχεύει» στην πολιτική που αξιοποιεί ακόμη και την επιδημία για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων του Γ.Ν.Τ., σ΄αυτή την κατεύθυνση καλούμε: Σωματεία εργαζομένων, Συλλόγους Φορέων του κινήματος του νομού μας, στις

26 Νοέμβρη, ημέρα Πανελλαδικής  Πανεργατικής Απεργίας, σε συγκέντρωση- διαμαρτυρία στις 11.00 το πρωί, στην είσοδο του Τ.Ε.Π. του Γ.Νοσοκομείου.

Συνεχίζοντας την κοινή αγωνιστική παρέμβαση, από το πρώτο κύμα της ¨πανδημίας¨ αλλά και καθημερινά, διεκδικώντας ¨άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαούκαι τα δικαιώματα των υγειονομικών

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία 11.00π.μ. στην είσοδο του Τ.Ε.Π.  του Γ.Νοσοκομείου Τρικάλων

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού: Όχι στη βία κατά των γυναικών
Επόμενο άρθρο 16 νέα θετικά κρούσματα covid στα Τρίκαλα