Δ. Φαρκαδόνας: Αντιδήμαρχος και αντιπολίτευση κατά Δημάρχου


 Έντονοι τριγμοί παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην παράταξη της δημοτικής Aρχής του Δήμου Φαρκαδόνας, καθώς αρκετοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Κώστα Οικονόμου διαφωνούν με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα πράγματα στην πόλη.

 Αντιδήμαρχος δεν αποκλείει παραίτητηση

O αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Γεωργίας Γιάννης Γεωργολόπουλος, με δηλώσεις του, έβαλε εμμέσως πλην σαφώς κατά του δημάρχου Κώστα Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι διοικεί το δήμο με τρόπο που προκαλεί προβλήματα στην εν γένει λειτουργία του. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο της παραίτησής του σε περίπτωση που δεν αλλάξουν τα πράγματα.

«Μνημείο φαυλότητας»

Από την άλλη πλευρά, πριν από μερικές ημέρες, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Ευάγγελος Ζαφείρης είχε κατηγορήσει το δήμαρχο για «μνημείο φαυλότητας και ευνοιοκρατίας», αναφερόμενος σε απόφαση του Κώστα Οικονόμου να αναθέσει την ευθύνη για τον καθαρισμό γραφείων του δήμου σε πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του αντιδημάρχου Θεόδωρου Παπακυρίτση.
Αυτή η ενέργεια του δημάρχου, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Ζαφείρη, πραγματοποιήθηκε χωρίς την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης για την ανάληψη του έργου και δίχως να ληφθούν προσφορές από άλλους ενδιαφερόμενους.

Το ποσό που προβλέπεται για το έργο καθαριότητας, σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο, ανέρχεται στα 8.100 ευρώ ετησίως, συν τον ΦΠΑ (αριθμός απόφασης δημάρχου Φαλκαδόνας 9494-14/06/2011).

Όπως σημειώνει ο Ευάγγελος Ζαφείρης, που έχει ήδη προβεί σε αναφορά του γεγονότος στη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Πόπη Γερακούδη, το θέμα είναι ηθικό, αφού οικείο πρόσωπο του αντιδημάρχου ανέλαβε καθήκοντα, ελεγχόμενο από τον πολιτικό προϊστάμενό του, υπεύθυνο καθαριότητας, τον αντιδήμαρχο, ο οποίος θα ελέγχει άτομο του περιβάλλοντός του.

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»
Επόμενο άρθρο Τρία σε… ένα τα σφαγεία Τρικάλων, Καλαμπάκας και Πύλης