Δικαία ρύθμιση των οφειλών τους ζητούν από το Δήμο οι εστιάτορες


 Μετά δυσκολίας ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους οι εστιάτορες των Τρικάλων και ευρύτερα της χώρας.

Τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχουν πελαγώσει στην κυριολεξία τους εστιάτορες που αναζητούν τρόπους για να καταφέρουν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους και να μην βάλουν λουκέτο.

Όσο για το τζίρο τους κι αυτός έχει μειωθεί αρκετά σε σχέση με το παρελθόν, αφού ο κόσμος έχει μειώσει αρκετά τις εξόδους του, με αποτέλεσμα η κίνηση να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Για το πρωί της ερχόμενης Τρίτης έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Φαστ Φουντ και επισιτιστικών επαγγελμάτων των Τρικάλων με το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα.

Κατά την συνάντηση οι Τρικαλινοί εστιάτορες θα θέσουν στον κ. Λάππα το ζήτημα που σχετίζεται με την τακτοποίηση παλιών οφειλών και χρεών προς τον Δήμο επιδιώκοντας μια δικαία ρύθμιση.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ολοένα και εντονότερα οι εστιάτορες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου και αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.

«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που η κοινωνία καταρρέει και τα καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω απ’ το άλλο, νομίζουμε πως οφείλει και η δημοτική Αρχή να δει με συμπάθεια και κατανόηση τα αιτήματά μας. Οι συνάδελφοί βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και δεν ζητούν να μην πληρώσουν, αλλά μια ρύθμιση παλιότερων οφειλών».

Ταυτόχρονα τα προβλήματα για τους εστιάτορες και ιδιοκτήτες φαστ φουν της πόλης αυξάνονται μέρα με τη μέρα αφού ζουν το… παράλογο με την ισχύ του νέου ΦΠΑ χωρίς και οι ίδιοι να έχουν κατανοήσει ακόμη σε ποιες περιπτώσεις ισχύει το 23% και σε ποιες το 13%.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τα σάντουιτς… μπαγκέτα, που αν είναι ψημένη έχει ΦΠΑ 23% και αν είναι άψητη 13%, ενώ αν η μπουγάτσα είναι με κρέμα πάει στο 13% και αν είναι με τυρί στο 23%.

Προηγούμενο άρθρο Νέες κινητοποιήσεις για τους δικηγόρους
Επόμενο άρθρο ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ Δ. ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ