Ειδήσεις

Διαδικτυακό εργαστήρι για το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon Europe


O Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών συνδιοργανώνει με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρες 15:00 – 16:45, διαδικτυακό workshop με θέμα: «Το νέο πλαίσιο του Horizon Europe και το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα MobiliseSME για την κινητικότητα των εργαζομένων».

 

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων και των ενεργά ασχολούμενων με ευρωπαϊκά προγράμματα για το νέο πλαίσιο του Horizon Europe. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα της Ε.Ε. για την έρευνα και την καινοτομία με προτεινόμενο προϋπολογισμό 80,9 δις. Ευρώ. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν με τη μετάβαση στο νέο σχέδιο αλλά και τις μεθόδους αναζήτησης κατάλληλων προσκλήσεων και εταίρων για τη δημιουργία σύμπραξης.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του έργου MobiliseSME που έχει ως στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων των απασχολούμενων σε ΜΜΕ της Ε.Ε. και της ενίσχυσης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των εταιρειών, παρέχοντας ελάχιστη χρηματοδότηση για την κινητικότητά τους.

Στο workshop μπορούν να συμμετέχουν επιχειρηματίες και στελέχη των επιχειρήσεων, που ασχολούνται ενεργά με τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα και ενδιαφέρονται για τις τρέχουσες χρηματοδοτήσεις.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Συνδέσμου ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ στο τηλ. 2410555507 και email: education@sthev.gr (αρμόδια κα Ελένη Ευαγγελοπούλου) μέχρι την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια φώτισε πορτοκαλί τα κτίρια της, στέλνοντας μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Επόμενο άρθρο Νίκος Καρδούλας: Η θνησιμότητα που αποδίδεται στον κορωνοϊό στην Ευρώπη