Ειδήσεις

Διαδικτυακή Εκδήλωση, με θέμα Μετάκληση Εργαζομένων από Τρίτες Χώρες


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρεία INGROUP, στο πλαίσιο της ενότητας B2B INFO SESSIONS, με θέμα την “Μετάκληση Εργαζομένων από Τρίτες Χώρες”.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στόχο έχει να αναδείξει λύσεις που μπορούν να παρέχουν επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου, σε προβλήματα που απασχολούν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους τρόπους ανεύρεσης κατάλληλα εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο και αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές εταιρείες, καταλήγοντας ότι η λύση της μετάκλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες μπορεί να αξιοποιηθεί ως μία αποτελεσματική και καινοτόμος προσέγγιση για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η κ. Αποστολία Μαλαμούλη,Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Εργοστασίου Βόλου Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ – Lafarge Holcim Group και Μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος εκπροσωπώντας και την Ομάδα Εργασίας του Συνδέσμου P6,η οποία ασχολείται με τα θέματα του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνοϊνδικού Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσαβδάρης, η κα Μαρινάκη Χρυσούλα Δικηγόρος Αθηνών, εξειδικευμένη σε ζητήματα του Δικαίου Καταστάσεως Αλλοδαπών, συνεργάτιδα της INGROUP, ο κ. Παπαλάμπρου Νικόλαος Δ/νων Σύμβουλος της INGROUP,και ο κ. Οικονομίδης Χρήστος, BusinessUnitDirector της INGROUP.

Τον συντονισμό των εργασιών της διαδικτυακής εκδήλωσης, πραγματοποίησε η κα. Χριστίνα-Ελένη Ζαρμπούνη, Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΣΒΘΣΕ.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σε mood Αγίου Βαλεντίνου το Fashion City Outlet με μουσικές, χορούς, τραγούδια, παιδικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς με πλούσια δώρα!
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Τρικκαίων