Γ. Στουρνάρας: “Οι υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων είναι περισσότεροι απ’ όσο πρέπει”


 Και σα να μην έφτανε το θέμα με τις άδειες που κατά καιρούς λαμβάνουν υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων με αποτέλεσμα να παρατηρείται δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του Δήμου, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας, ο ίδιος με χθεσινές του δηλώσεις προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και μίλησε για τον αριθμό των δημοτικών υπαλλήλων.

 Έτσι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε οι υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων είναι περισσότεροι απ’ όσο θα έπρεπε μιλώντας για προσωπικό το οποίο υπερκαλύπτει τις ανάγκες του Δήμου.

Μείωση των οργανικών θέσεων

Πάντως σύμφωνα και με παλιότερες δηλώσεις του δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δραστική μείωση των θέσεων των οργανικών θέσεων των μονίμων υπαλλήλων στο Δήμο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τους 954 που απασχολεί σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων θα μείνουν 350 στον αμιγή Δήμο και άλλοι 200 στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρικκαίων. Την τελική ωστόσο απόφαση για την πρόταση αυτή θα κληθούν εν καιρώ να λάβουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όταν το θέμα θα έρθει προς συζήτηση.

Όσο για τους υπόλοιπους υπαλλήλους “αυτοί θα φύγουν σιγά – σιγά” όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ο κ. Λάππας. Αυτό σημαίνει ότι θα ενταχθούν σε προσωποπαγής θέσεις και όταν αποχωρούν από την υπηρεσία τους λόγω συνταξιοδότησης δεν θα υπάρχει αντικατάστασή τους καθώς αυτό όπως μπορεί να καταλάβει κανείς θα είναι αρκετά δύσκολο να γίνει από το Δήμο εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Πλεονάζον προσωπικό

Ερωτηθείς σχετικά ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Στουρνάρας για το αν υπάρχει αυτή τη στιγμή πλεονάζον προσωπικό σε κάποιες υπηρεσίες του Δήμου απάντησε ότι “όπου υπάρχει πρόβλημα πάντα μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετές τοποθετήσεις και έχουμε αλλάξει αρκετούς υπαλλήλους με το δήμαρχο σε αρκετές υπηρεσίες. Αυτό δεν είναι κάτι στατικό βλέποντας που υπάρχουν προβλήματα αναλόγως πράττουμε. Σε κάποιες εποχικές περιόδους χρειάζεται προσωπικό σε κάποιους τομείς και έτσι θα γίνονται οι ανάλογες μετακινήσεις”.

Προηγούμενο άρθρο Ζημιές από φωτιά στην πρώην ΕΛΒΙΚ
Επόμενο άρθρο Στο δήμο Τρικκαίων η αξιοποίηση των παλαιών αποθηκών Κεφαλοβρύσου