Γιόρτασαν όμορφα για το περιβάλλον


 Μια όμορφη ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε χθες το πρωί στο χώρο του Πλατανόδασους στην τοποθεσία “Μπάτζιος” του Διαλεκτού, από τους μαθητές και τις μαθήτριες που κατέκλυσαν κυριολεκτικά την περιοχή, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Δήμου Τρικκαίων την ομάδα περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Τρικάλων και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

 Αφορμή στάθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος, έτσι ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία μέσω των ποικίλων εκδηλώσεων – δράσεων που προγραμματίστηκαν, να γνωρίσουν οι μαθητές περισσότερα για την ανακύκλωση αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, ενδυναμώνοντας με τον τρόπο αυτό την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Οι δραστηριότητες

Στους μαθητές που βρέθηκαν στο Πλατανόδασος του Διαλεκτού δόθηκε η δυνατότητα, μέσα από ένα ευέλικτο λούνα πάρκ που ήταν προσφορά της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, να συμμετέχουν σε ένα πλήθος περιβαλλοντικών παιχνιδιών λ.χ. ο τροχός της ανακύκλωσης, παζλ, παιχνίδια μνήμης καθώς και το φιδάκι της ανακύκλωσης, τα οποία προωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιδέα της ανακύκλωσης και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος. Σημειωτέον δε ότι και η Περιβαλλοντική Ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων, υλοποίησε αρκετές δραστηριότητες καθώς και πλήθος περιβαλλοντικών παιχνιδιών.

Τα πάντα για την ανακύκλωση

Επιπλέον οι μαθητές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των πρώην Καποδιστριακών Δήμων που συμμετείχαν στις χθεσινές εκδηλώσεις πληροφορήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια για την διαδικασία της ανακύκλωσης του χαρτιού, από μέλη της ομάδας περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Τρικάλων, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν στους μαθητές μπαλόνια ώστε εκεί να αποτυπώσουν τα συνθήματά τους. Άξια λόγου ήταν και η ζωγραφική με θέμα «Το Περιβάλλον», στην οποία επιδόθηκαν οι συμμετέχοντες οι οποίοι απόλαυσαν και διάφορες λιχουδιές που προσέφεραν αρκετά καταστήματα της πόλης των Τρικάλων. Το μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων ήταν “Συμμετέχουμε όλοι, για να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας αύριο, δίνοντας μια ευκαιρία στο περιβάλλον σήμερα”, ενώ η αυλαία έπεσε με την κλήρωση ενός μεγάλου δώρου – ποδηλάτου καθώς και διάφορα άλλα.

Προηγούμενο άρθρο Απόψεις του Χρ. Μαγκούφη για τη δομή του Κράτους
Επόμενο άρθρο Παιδικό Σταθμό στο Πρίνος δημιουργεί η ΔΕΚΑ Τρικάλων