Ειδήσεις

Γιορτή και δράσεις στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης 2023, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων


Γιορτή της ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και αυτό το καλοκαίρι. Από την Παρασκευή 23 Ιουνίου η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 υλοποιείται στον όμορφο χώρο τη βιβλιοθήκης. Κεντρικό θέμα «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ», αφιερωμένο στην Αλκη Ζέη και τη Ζωρζ Σαρρή, Με τις πρώτες εκδηλώσεις, τα παιδιά γνώρισαν το θέμα της φετινής Εκστρατείας και πτυχές της ζωής των δύο συγγραφέων. Με ένα ευχάριστο κυνήγι θησαυρού συγκέντρωσαν όλα τα βιβλία της Άλκης και της Ζωρζ και δημιούργησαν τον αριθμό 100. Ακολούθησε η δράση «Πες Καλοκαίρι, Χωρίς να πεις Καλοκαίρι», στη διάρκεια τη οποίας τα παιδιά διάβασαν
αποσπάσματα από βιβλία των δύο συγγραφέων. Στη συνέχεια έπαιξαν μια σειρά από παιχνίδια παντομίμα, ζωγράφισαν λέξεις καλοκαιρινές και ακολούθησε χοροπάρτι! Οι δράσεις που στήριξε το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων, υλοποιήθηκαν από τη βιβλιοθηκονόμο Τζένη Ρώσσιου, τη φιλόλογο θεατροπαιδαγωγό Ελένη ποζιού, την καθηγήτρια Γαλλικών Σεσίλια Λεκλέρκ και την εκπαιδευτικό – παιδοψυχολόγο Ευτέρπη Παπαγεωργίου.

Ακολουθούν οι δράσεις:
Έχω δικαίωμα!

Πέμπτη 29 Ιουνίου, ώρα 11.00 – 12.30

Ποιο δικαίωμά σου θα αγωνιζόσουν να υπερασπιστείς και μάλιστα δημόσια; Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά εμπνέονται από τη ζωή και το έργο της Άλκης και της Ζωρζ, μαθαίνουν για την αξία της κοινωνικής δράσης και συμμετέχουν σε ένα debate μέσα στη βιβλιοθήκη για να υπερασπιστούν θέσεις και αξίες.

Με την φιλόλογο – θεατροπαιδαγωγό Ελένη Ποζιού και την μουσικοπαιδαγωγό – θεατροπαιδαγωγό Λαμπρινή Κυρίτση.

Για παιδιά 8 έως 12 ετών.

 

Αυτή είναι η δική μου ιστορία!

Παρασκευή 30 Ιουνίου, ώρα 11.00 – 12.30

Άραγε πόσο εύκολο είναι να γράψουμε μια ιστορία με ήρωες εμάς τους ίδιους για όσα έχουμε ζήσει, όπως έκαναν η Άλκη και η Ζωρζ; Σε αυτό εργαστήριο, τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και γράφουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες για τα καλοκαίρια τους, τα παιχνίδια τους, τα όνειρά τους, τον κόσμο τους!

Με την φιλόλογο – θεατροπαιδαγωγό Ελένη Ποζιού.

Για παιδιά 8 έως 12 ετών.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας θα συνεχιστεί τον Αύγουστο, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Από το γραφείο Τύπου

 

Προηγούμενο άρθρο Το θερινό ωράριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Κολύμβηση και γιορτή από τα τμήματα των ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων