Βομβαρδισμένο τοπίο το οδικό δίκτυο του νομού


Καταπτώσεις και καθιζήσεις καταγράφονται σε δεκαπέντε σημεία – Απαιτούνται τεράστια ποσά για αποκατάσταση

Του Αποστόλη Ζώη
Η σαθρότητα των εδαφών του νομού μας σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έγιναν για μία ακόμη φορά η αιτία να δημιουργηθούν εκτεταμένα προβλήματα στο οδικό δίκτυο αρκετών περιοχών μας. Καταπτώσεις και καθιζήσεις καταγράφονται σε δεκαπέντε σημεία, ανέφερε χθες ο νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης, κάνοντας όμως αδύνατη με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες, όπως εξήγησε, την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Τα σημεία
Καταπτώσεις έχουν σημειωθεί, μεταξύ άλλων σύμφωνα με τον ίδιο, στον Άγιο Κωνσταντίνο προς Ελάτη, σε σημεία της περιοχής Ασπροποτάμου, στην Καστανιά αλλά και προς τη Μεσοχώρα. Μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και μισθωμένα όπου απαιτούνται, καθαρίζουν το επαρχιακό δίκτυο στα σημεία που έχουν σημειωθεί καταπτώσεις. Παρ΄ όλα αυτά, εξαιτίας των υπαρχουσών καιρικών συνθηκών, οι καταπτώσεις βράχων συνεχίζονται σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και για το λόγο αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ είναι και αδύνατη η αντιμετώπιση των προβλημάτων που κάθε φορά προκύπτουν. Ο κ. Βλαχογιάννης δεν παρέλειψε να τονίσει ακόμα πως για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απαιτούνται τεράστια ποσά ώστε να γίνουν τα κατάλληλα έργα και οι παρεμβάσεις που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Πιστώσεις
Εξάλλου πιστώσεις διατέθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων , με αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ . Γιάννη Ραγκούση και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δ. Ρέππα.
Πρόκειται συνολικά για ποσό 682.221,97 ευρώ.
Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δ. Ρέππα, διατίθεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον εκχιονισμό και τη συντήρηση των οδικών αξόνων, το ποσό των 5.500.000,00 ευρώ.
Τα χρήματα διατέθηκαν για την εκτέλεση εργασιών αποχιονισμού και συντήρησης στους οδικούς άξονες:
α) έξοδος ΠΑΘΕ- Γυρτώνη – Τύρναβος – Ελασσόνα – Άγιος Δημήτριος – Κατερίνη.
β) έξοδος ΠΑΘΕ – Γυρτώνη – Τύρναβος – Ελασσόνα – Κοζάνη – είσοδος Εγνατία
γ) Λάρισα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Παναγιά – είσοδος Εγνατία
Επίσης θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποχιονισμού στα οδικά δίκτυα της Περιφέρειας, που υποβοηθούν στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού φόρτου στο συγκεκριμένο παρακαμπτήριο δίκτυο.
Τέλος, δόθηκε πίστωση 500.000 ευρώ για την πληρωμή αποκλειστικά της μισθοδοσίας του εποχικού προσωπικού της Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργου
(ΔΕΣΕ) Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Σε κίνδυνο τα προνοιακά επιδόματα του νομού
Επόμενο άρθρο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ Η/Υ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ!