Αυτή η περιοχή θα αφήσει πίσω της την υστέρηση δήλωσε ο νομάρχης Τρικάλων


 Ένα έργο ανάπτυξης για το Δήμο Πινδέων και ευρύτερα για τον ορεινό όγκο Πύλης, η βελτίωση και ασφαλτόστρωση οδού Βαλκάνο – Παναγία Πολυνερίου – Μυρόφυλλο», εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου από το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη.

 Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 4 εκ. ευρώ και η εργολαβία περιελάμβανε χωματουργικές εργασίες για τη διαπλάτυνση του δρόμου και τη βελτίωσή του, εργασίες μικρών τεχνικών για την αντιστήριξη των πρανών και την αποχέτευση της οδού, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση από τη διασταύρωση Βαλκάνου μέχρι την Παναγία Πολυνερίου μήκους 6 χιλιομέτρων, εξαιρουμένου τμήματος μήκους 700 μέτρων στη θέση «Σκάλες».

Αρχικά έγινε ο αγιασμός παρουσία του Νομάρχη κ. Βλαχογιάννη, των Δημάρχων Πινδέων, Πύλης, Γόμφων και Χασίων κ.κ. Παντέρα, Κουφογάζου, Παλλαντζά και Κωστούλα, του αντινομάρχη κ. Κοτρώνη, του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Τρικάλων κ. Μπούτσια, εκπροσώπων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού κ.κ. Χαρίση και Μπαλατσούκα, των Τοπικών Συμβουλίων Βαλκάνου και Πολυνερίου και αρκετών κατοίκων από το Βαλκάνο και το Πολυνέρι.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νομάρχης Τρικάλων, οι Δήμαρχοι Πινδέων, Πύλης, Γόμφων και Χασίων.

Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που επί των ημερών μου εγκαινιάζεται αυτός ο δρόμος. Το 2003 όταν και αναλάβαμε προτεραιότητά μας ήταν να δώσουμε μια στοιχειώδη βατότητα σε αυτό το δίκτυο. Τότε έτρεχε μια εργολαβία και δώσαμε βατότητα για δύο χρόνια και βελτιώσαμε κάπως το δρόμο.

Σε συνεργασία με όλους τους κατοίκους και με τη βοήθεια του προγράμματος Πίνδος ολοκληρώσαμε αυτό το δρόμο. Στο πρόγραμμα επίσης έχει ενταχθεί και ο δρόμος Στουρναρέικα – Νεραιδοχώρι, Πλατανάκια – Μοσχόφυτο και άλλες παρεμβάσεις για το Δήμο Πινδέων.

Θέλω να συγχαρώ την Διεύθυνση Τεχνικών της Νομαρχίας, γιατί όλοι τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να γίνει αυτός ο δρόμος, να συγχαρώ και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού που μαζί ξεκινήσαμε το Πίνδος και εντάξαμε αυτό το έργο, αλλά να πω και για την καλή συνεργασία που είχαμε με τον Δήμαρχο Πινδέων η οποία έφερε αποτελέσματα.

Σας διαβεβαιώνω ότι το υπόλοιπο τμήμα έχει περιβαλλοντική μελέτη και μόλις ξεκινήσει η δεύτερη φάση του Πίνδος θα είναι από τα πρώτα έργα που θα προταχθούν. Ήδη έχουμε δημοπρατήσει όλο το τμήμα από το Μυρόφυλλο μέχρι τα Όρια του Νομού Άρτας και καταλαβαίνετε ότι αυτή η περιοχή θα αφήσει πίσω της την υστέρηση».

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας.

Προηγούμενο άρθρο Εγκαίνια της γέφυρας στο Γερακάρι και του μουσείου στο Μαυρέλι
Επόμενο άρθρο ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Η ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΡΟΠΩΤΟ