Απ. Κολότσιος: Βάζει τάξη στα κυκλοφοριακά προβλήματα με τα φορτηγά τροφοδοσίας


 Τάξη στην κατάσταση που επικρατεί με τον άναρχο τρόπο που πολλές φορές παρκάρουν τα φορτηγά τροφοδοσίας στην πόλη δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην κυκλοφορία, επιχειρεί να θέσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρικκαίων. Τη σχετική πρωτοβουλία έλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υποδομών και πρόεδρός της Απόστολος Κολότσιος μετά και την καταγγελία δημότη.

 Δεν είναι λίγες οι φορές που πολίτες κινούμενοι είτε με τα αυτοκίνητα είτε με τα ποδήλατα αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κυκλοφορία από την κίνηση και στάση των φορτηγών τροφοδοσίας των καταστημάτων και έτσι το θέμα τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τα μέλη της οποίας συνήλθαν την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση
Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης το θέμα ήταν κατεπείγον και για το λόγο αυτό τα μέλη της Επιτροπής όρισαν τον πρόεδρο κ. Κολότσιο να καλέσει και να ξεκινήσει διάλογο με τα μέλη των μεταφορικών εταιριών με στόχο την έκδοση κοινής Κανονιστικής Διάταξης σχετικά με τις ώρες και τον τόπο τροφοδοσίας των καταστημάτων των Τρικάλων, καθώς και για το μέγεθος των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά των προϊόντων, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται στο κέντρο της πόλης από την στάθμευση των φορτηγών αυτοκινήτων, θόρυβος, παρεμπόδιση της ομαλής κυκλοφορίας.

Παρουσία του πολίτη
Αξίζει να επισημανθεί εδώ ότι στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής παραβρέθηκε και ο πολίτης ο οποίος είχε προβεί στην καταγγελία, ενώ μόλις του δόθηκε ο λόγος τόνισε το μείζον πρόβλημα που σε καθημερινή βάση δημιουργείται στο κέντρο της πόλης από την στάθμευση των φορτηγών αυτοκινήτων για την τροφοδοσία των καταστημάτων, όπως θόρυβος, παρεμπόδιση της ομαλής κυκλοφορίας.

Τέλος να επισημανθεί ότι η απόφαση για την εξουσιοδότηση του προέδρου της Ε.Π.Ζ. ώστε να ξεκινήσει διάλογο με τους μεταφορείς για τη σύνταξη Κανονιστικής Διάταξης, ελήφθη ομόφωνα.

Προηγούμενο άρθρο ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΘΥΜΑ 54ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Επόμενο άρθρο Τίτλοι τέλους για την ΤΕΔΚ του νομού