Αναβαθμίζεται το Δημοτικό Σχολείο του Μεγάλου Κεφαλόβρυσου


 Ένα ακόμη σύγχρονο σχολείο παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης στον Νομό μας, καθώς οι Τεχνικές Υπηρεσίες (ΤΥ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων θα δημοπρατήσουν τις επόμενες ημέρες την κατασκευή και πλήρη αποπεράτωση της επέκτασης του διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλόβρυσου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από την ΠΕ και είναι προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ, αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, τονίζοντας πως με το εκπαιδευτήριο αυτό αναβαθμίζονται γενικά οι υποδομές της παιδείας και ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Με την κατασκευή υποδομών στην περιφέρεια, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να παραμένουν οι πολίτες στον τόπο τους, παράγοντας, και προστατεύοντας τον κοινωνικό ιστό.

Επίσης, με τα έργα, δημιουργούνται θέσεις εργασίας, ειδικά σε έναν τομέα, τον κατασκευαστικό, που “πάσχει” τα τελευταία χρόνια, με χιλιάδες ανέργους.

Το έργο

Όπως ενημερώνει η διευθύντρια ΤΥ Έφη Καραγιάννη, το κτίριο θα κατασκευασθεί σε οικόπεδο εμβαδού 3.000 τμ περίπου που βρίσκεται στο Δ.Δ. Μεγ. Κεφαλόβρυσου της Δημοτικής Ενότητας (ΔΕ) Φαλώρειας του δήμου Τρικκαίων, εντός του οποίου υπάρχουν τα κτίρια στα οποία στεγάζεται σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Κεφαλοβρύσου, ήτοι : ισόγειο λιθόκτιστο κτίριο με μεταγενέστερη προσθήκη συνολικής επιφάνειας 206 τμ περίπου και μία προκατασκευασμένη αίθουσα επιφάνειας 63 τμ.
Η επέκταση ( προσθήκη ) αποτελείται από κτίσματα διώροφο και ισόγειο και περιλαμβάνει τους χώρους: αίθουσες διδασκαλίας (3), αίθουσες εργαστηρίων(4), βιβλιοθήκη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων , χώροι υγιεινής μαθητών και καθηγητών, χώρος υγιεινής ΑΜΕΑ, αποθήκες, χώρος φύλακα, λεβητοστάσιο
Στα υπάρχοντα κτίρια προβλέπονται διαρρυθμίσεις για την ενοποίησή των με νέα κτίρια της προσθήκης ήτοι: αίθουσες διδασκαλίας (3), χώροι διοίκησης , αίθουσας φαγητού.

Με την ενοποίηση των υπαρχόντων και των νέων κτιρίων προκύπτει ένα ολοκληρωμένο διδακτήριο, σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα του διδακτηρίου.

Προηγούμενο άρθρο Δημοτικές εκτάσεις για το πρόγραμμα «ΗΕLIOS»
Επόμενο άρθρο Από Δεκέμβριο οι προσλήψεις στους δήμους