Αδελφοποίηση του Δήμου Τρικκαίων με τον Δήμο Vranje


Την πράξη αδελφοποίησης και την υποβολή στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικής πράξης αδελφοποίησης του Δήμου Τρικκαίων με τον Δήμο Vranje, καλείται να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τρικκαίων στην προγραμματισμένη συνεδρίασή του. Επίσης καλείται να αποφασίσει για την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα μεταβεί στον Δήμο Vranje για 2 μέρες το διάστημα από 19-24 Μαρτίου 2012 για την υπογραφή της αδελφοποίησης και την έναρξη των διμερών επαφών.

Συνεργασία

Ο Δήμος Τρικκαίων και ο Δήμος Vranje έχουν αναπτύξει συνεργασία από την 01/06/2011 στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου Vranje από την 01/04/2011 στο Ευρωπαϊκό επιδοτούμενο Πρόγραμμα EXCHANGE 3-E. uprava.vranje.rs-reaching standards of an information society.

Η συνεργασία αυτή αφορά στη μεταφορά ψηφιακής τεχνογνωσίας από τον Δήμο Τρικκαίων προς τον Δήμο Vranje και ολοκληρώνεται – με ιδιαίτερη επιτυχία – την 01/04/2012.

Στην διάρκεια των διμερών συναντήσεων, αναπτύχθηκαν – πέραν των ψηφιακών – σημεία συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, του εμπορίου, του τουρισμού αλλά και της Διοικητικής λειτουργίας των Δήμων.

Επισφραγίσαμε, σημειώνει στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος κ. Κάκλα, της ανάγκης περαιτέρω , και της πιο στενής συνεργασίας των δύο Δήμων, εφαλτήριο αποτέλεσε η πρόταση του Δημάρχου Vranje κου Miroljub Stojcic, στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων για την αδελφοποίηση των δύο Δήμων.

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Τρικάλων με τον Δήμο Βράνιε της Σερβίας για τη διαχείριση και υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος κατέφθασε πρόσφατα στα Τρίκαλα κλιμάκιο του Δήμου Βράνιε με επικεφαλή τον δήμαρχο Μ. Στόιτσιτς όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικάλων Χρήστο Λάππα.

Ο Γ.Γραμματέας του Δήμου Τρικάλων Γιάννης Καριώτης τους ενημέρωσε για τα υπέρ και τα κατά του “Καλλικράτη” ενώ κατά την διαμονή τους, τα μέλη της Σερβικής Αντιπροσωπείας είχαν μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους Φορέων της πόλης, που ενημέρωσαν σχετικά με προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή των Τρικάλων καθώς και τα αποτελέσματα των προγραμμάτων αυτών.

Ο Δήμος Τρικάλων τους παρουσίασε βέλτιστες πρακτικές και ειδικές γνώσεις σε θέματα ηλεκτρονικής διαχείρισης, όπως και συμβουλές σχετικά με τις διαδικασίες Δημοσίων Προμηθειών και τις διαδικασίες και το νομοθετικό πλαίσιο που απαιτούνται για τη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα καθώς επίσης και ειδικές γνώσεις σχετικά με το δίκτυο και το λογισμικό του Δήμου.

Του Αποστόλη Ζώη

Προηγούμενο άρθρο Έντονη χιονόπτωση στα ορεινά και σήμερα
Επόμενο άρθρο Κομποστοποίηση: Μια φυσική βιολογική διαδικασία