Έργα αξιοποίησης υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία


 Τρείς σημαντικές αποφάσεις υπέγραψε η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη, σχετικά με την αξιοποίηση υδατικών πόρων.

Οι αποφάσεις αφορούν:

  • 1. Χορήγηση άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων ( κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού για υδρευτική χρήση ) στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγιάς, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Σκλήθρου της Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας, του Δήμου Αγιάς.

Η άδεια αφορά στην κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού, μήκους 4,397 χλμ και θα καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης 400 κατοίκων της περιοχής.

  • 2. Χορήγηση άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων 9ανόρυξη νέας γεώτρησης για υδρευτική χρήση) , στη θέση «Χτούρι» Τοπικής Κοινότητας Υπέρειας της Δημοτικής Ενότητας Ενιπέα του Δήμου Φαρσάλων.

Η γεώτρηση θα ανορυχθεί για να καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες 450 κατοίκων – δημοτών και 40 στρεμμάτων με πράσινο.

  • 3. Χορήγηση άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων «Προστασία κοίτης Σοφαδίτη ποταμού του Δήμου Σοφάδων», στον ομώνυμο Δήμο, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Το έργο αφορά στον καθαρισμό , στη διαμόρφωση και την κατασκευή κατάλληλων τεχνικών έργων για τη διευθέτηση της κοίτης τμήματος του Σοφαδίτη ποταμού, μήκους 980 m περίπου, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλης Σοφάδων.

Σκοπός του έργου είναι αφενός η σταθεροποίηση της γεωμετρίας της κοίτης του ποταμού ώστε να αποφευχθεί η διάβρωση της και να αποκτήσει την αναγκαία προστατευτικότητα για την παραλαβή των πλημμυρικών παροχών και αφετέρου η αναβάθμιση και αξιοποίηση της άμεσης και της ευρύτερης περιοχής του ποταμού.

Προηγούμενο άρθρο Προκηρύχθηκε η 2η εκδήλωση Ενδιαφέροντος στα πλαίσια του Μέτρου 123Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων»
Επόμενο άρθρο Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η έναρξη των προβολών για παιδιά (ΣΙΝΕΑΚ) στο Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων