Ειδήσεις

Κάλεσμα συνεργασίας στα πλαίσια της δράσης wheeling2help vol 2


Η Ομάδα Εθελοντών διοργανώνει την Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 7.30 μμ στο κτίριο της ΔΕΚΑ (Σατωβριάνδου, παραποταμίως στα Κουτσομύλια) συνάντηση για την παρουσίαση της δράσης wheeling2help vol2. Στην συνάντηση καλούνται να συμμετέχουν αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις και άτυπες ομάδες αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές,σύλλογοι και φορείς της πόλης μας. Στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο σχεδιασμός δράσης αλλά και η γνωριμία όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν σε μια γιορτή εθελοντισμού, αθλητισμού και ευαισθητοποίησηςγια τα άτομα με αναπηρία που θα πραγματοποιηθεί σε 20 πόλεις σ όλη την Ελλάδα και φυσικά στην πόλη μας.

Τι είναι το wheeling2help vol2
Η δράση ξεκίνησε το 2015 με το wheeling2help  όπου ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση μαζί με μια μικρή ομάδα εθελοντών ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα διασχίζοντας 2500χλμ σε 35 μέρες και περνώντας από 8 χώρες. Σκοπός του εγχειρήματος, ο οποίος και επιτεύχθει ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά της ¨Φλόγας¨. Το ταξίδι τους συνεχίζεται με το wheeling2help vol2 με στόχο αυτή τη φορά να συγκεντρωθεί το ποσό των 19000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων εκ των οποίων θα δοθούν 5 σε κάθε πόλη – σταθμό προκειμένου να δοθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Θα ξεκινήσουν λοιπόν ποδηλατώντας στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξουν στις 9 Οκτωβρίου στην Κρήτη. Ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι 20 πόλεις μέσα στις οποίες και η δική μας, όπου κατά την έλευσή τους θα στηθεί γιορτή εθελοντισμού με σκοπό όχι μόνο την συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για τα αμαξίδια αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία.

Δράσεις με τις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι
– Δραστηριότητες σχετικές με αναπηρία: Μπορεί να γίνει βιωματική παρουσίαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία (κινητική, ακοής, όρασης κλπ), παρουσίαση καλλιτεχνικών και αθλητικών προγραμμάτων από άτομα με αναπηρία κλπ.
– Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες με ζωγραφική, κατασκευές, γυμναστική, ζωντανή μουσική από διάφορα συγκροτήματα της πόλης κλπ.
– Αθλητικές δράσεις: Σύλλογοι /σωματεία μπορούν να φέρουν τον εξοπλισμό τους έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να δοκιμάσει το άθλημα, κυρίως τα παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρονται mini tennis, volley, 3 on 3 basket, jiu jitsu, Zumba, πινγκ πονγκ, προγράμματα γυμναστικής από γυμναστήριο, κλπ.
– Δράσεις σχετικές με την Υγεία: Μπορούν να υπάρξουν κινητές μονάδες αιμοδοσίας, ομάδες που να μπορούν να εγγράψουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, ομάδες που να παρουσιάζουν τις πρώτες βοήθειες και ό,τι άλλο μπορεί να προταθεί από τους ενδιαφερόμενους.
– Δράσεις σχετικές με την τέχνη: Μπορούν να παρουσιαστούν εικαστικά προγράμματα, μικρό θεατρικό, μπορούν να λάβουν μέρος καλλιτέχνες του δρόμου και οτιδήποτε άλλο αξιόλογο έχουμε να προσφέρουμε σαν πόλη.
– Δράσεις σχετικές με το περιβάλλον: Μπορούν πραγματοποιηθούν προγράμματα οικολογικού περιεχομένου όπως παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, χειροτεχνίες/κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά κλπ.
Το wheeling2help vol 2 θα είναι μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και αθλητισμού με απώτερο σκοπό την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των νέων σε κοινωνικά θέματα, θα λάβει χώρα στην πόλη μας στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:00 στην Κεντρική Πλατεία. 
Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων.

 

Προηγούμενο άρθρο Summer School : ΤΕΦΑΑ - Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης - 2η Εβδομάδα Δράσεων