Ειδήσεις

Summer School : ΤΕΦΑΑ – Παν/μίου Θεσσαλίας


Συνεχίζονται οι εγγραφές αλλά και οι προετοιμασίες για το SummerSchool του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Μαθαίνω μέσα από την κίνηση» που θα πραγματοποιηθεί από τις27 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου 2016(11 ημέρες) στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Οι επιστήμονες που το διοργανώνουν δίνουν μεγάλη έμφαση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις σχεδιαζόμενες δράσεις του (αθλοπαιδιές, τοξοβολία, κρίκετ, μπάντμιντον, τέννις, πάλη, baseball, kids athletics, μουσικοκινητικά προγράμματα,παιδαγωγικάπαιχνίδια, φτιάχνωυγιεινόσνακ) αλλά και στις μετρήσεις – αξιολογήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα παιδιά που θα συμμετάσχουν(μαθητές δημοτικών και γυμνασίων).

Έχουν επιλεγεί δοκιμασίες – τεστ κατάλληλα για όλες τις ηλικίες των συμμετεχόντων και μέσα από αυτές θα αξιολογηθούν διάφοροι δείκτες υγείας(ορθοσωμία, δείκτες παχυσαρκίας, βασικός μεταβολισμός κ.α.), φυσικής κατάστασης (αντοχή, δύναμη, κινητικότητα, ταχύτητα, ισορροπία κ.α.) καιδιατροφικές συνήθειες(προσήλωση στο πρότυπο μεσογειακής διατροφής).

Τα αποτελέσματα,μετά από κατάλληλη επιστημονική επεξεργασία (στατιστικές αναλύσεις, συγκρίσεις με δείκτες και πίνακες αναφοράς κ.α.), θα δοθούν στους γονείς με χρήσιμες συμβουλές άσκησης, διατροφής και υγείας που μπορούν να ακολουθήσουν τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, οι γονείς για τυχόν απορίες μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του προγράμματος για επιστημονική καθοδήγηση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.healthykids.gr/summerschool και στα τηλέφωνα 2431047030 και 6944640035.

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Δρ. ΓεροδήμοςΒασίλειoς

Επιστημονικά Υπεύθυνος

 

Προηγούμενο άρθρο Τα παιδιά του Ζ’ Παιδικού Σταθμού ζωγραφίζουν για το περιβάλλον
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ