Mέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες η Τρικάλων-Λάρισας


 Mέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες και ακόμα νωρίτερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στα μη κατασκευασμένα έργα της εθνικής οδού Τρικάλων-Λάρισας.

Αυτό τόνισε στη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης σε έργα του νομού μας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός. Κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια της ε.ο. συνομίλησε  με τους εργολάβους και τους επιβλέποντες μηχανικούς ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και ζήτησε απ’ όλους την γρήγορη αποπεράτωσή τους.

Για την παράκαμψη Φαρκαδόνας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε ξεμπλοκάρει το έργο αυτό, έχει υπογραφεί νέα εργολαβία το κόστος της οποίας είναι 6.719.000 ευρώ και θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες. Ευελπιστούμε και έχουμε συμφωνήσει με τον ανάδοχο να τελειώσει νωρίτερα, θα έχει απρόσκοπτη χρηματοδότηση και παράλληλα είναι ένα έργο το οποίο παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οσον αφορά το τμήμα Μεγαλοχώρι – Φαρκαδόνα τόνισε ότι «η συνέχιση της εργολαβίας του έργου Τρικάλων – Λάρισας, είναι ένα μεγάλο έργο. Εχουμε ανοίξει όλα τα μέτωπα των εργασιών, έχουν αρθεί και οι τελευταίες δυσκολίες για την κατασκευή του, προχωράμε με γοργούς ρυθμούς, αισιοδοξούμε να συνεχίσουμε έτσι, ούτως ώστε να είμαστε εντάξει στις προθεσμίες. Είναι ένα έργο που ζητάει όλη η Θεσσαλία, που ζητάει όλη η Ελλάδα, είναι ένα έργο που πλήρωσαν με τις ζωές τους πάρα πολλοί άνθρωποι, βαρύς ο φόρος αίματος εδώ και αισιοδοξούμε να το ολοκληρώσουμε στην ώρα του».

Εκτός από τα τμήματα της ε.ο. Τρικάλων-Λάρισας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός επισκέφτηκε ακόμα το δημαρχείο Πύλης, το οδικό κύκλωμα Μετεώρων, το σπήλαιο Θεόπετρας, το φράγμα Ληθαίου και το δημοτικό σχολείο Σωτήρας.

Οσον αφορά την εξέλιξη των έργων ανέφερε τα ακόλουθα:

Οδικό Κύκλωμα Μετεώρων: «Το έργο εξελίσσεται κανονικά, έχει υλοποιηθεί το 30% του έργου και βέβαια υλοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο που θα πρέπει να συνδυάσει και την κατασκευή και την επισκεψιμότητα. Ο ανάδοχος κάνει το καλύτερο δυνατόν για να διευκολύνει και τους επισκέπτες και τουρίστες παράλληλα με την κατασκευή του».

Σπήλαιο Θεόπετρας: «Εχουμε ενταγμένο το έργο του Μουσείο και αισιοδοξούμε να αρχίσουν σύντομα οι εργασίες. Ένα εξαιρετικό σπήλαιο, που χρειάζεται όμως μεγάλη προβολή για να μπορέσει να υπάρξει και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων που αγαπάνε τον τουρισμό».

Φράγμα Ληθαίου: «Είναι ένα έργο που θα κοστίσει 7.300.000 ευρώ και χρειάζεται μια επιπλέον δέσμευση χρημάτων για να ολοκληρωθεί. Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, βρισκόμαστε στο 45% των εργασιών και παρακολουθούμε από κοντά την πορεία του».

Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας: «Θα παραδοθεί νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο αποπεράτωσης. Ήταν να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012 και θα παραδοθεί μέσα στο Νοέμβριο». Τον περιφερειάρχη συνόδευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Τσίγκας, Ευθύμης Ρεντζιάς, Κώστας Μπάρδας, Ελένη Αργυροπούλου και Χρήστος Γακόπουλος.

Προηγούμενο άρθρο Εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη
Επόμενο άρθρο Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, 28 Σεπτεμβρίου