Ειδήσεις

Kάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ


Αυτοαπασχολούμενοι, Έμποροι, Βιοτέχνες, Επαγγελματίες, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδιώκει να βαφτίσει το κρέας ψάρι όπως συνηθίζει κάθε χρόνο από το βήμα της ΔΕΘ. Οι πανηγυρισμοί όμως, πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών περί «θετικής συγκυρίας της ελληνικής οικονομίας», «επιτυχή έξοδο στις αγορές», «αναβάθμιση της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης» δεν αναιρούν την καθημερινή κόλαση που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι.

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΘΥΕΛΛΑ

Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ετοιμάζεται ήδη η νέα επίθεση στα δικαιώματά μας στο όνομα των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης. Με το πετσόκομμα των επιδομάτων πρόνοιας, την ένταση της φοροληστείας, την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και τον απαράδεκτο συνδικαλιστικό νόμο, συνεχίζοντας ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στο εμπόριο.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού άλλωστε που θα κατατεθεί τον Οκτώβρη, με το γνωστό στόχο για πρωτογενή πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ σηματοδοτεί ακριβώς τη συνέχιση της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων και από την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή κρατικών δαπανών από την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και όλα τα κοινωνικά δικαιώματα.

 

Μας λένε πως θα έρθουν καλύτερες μέρες όταν επιτευχθεί ο στόχος της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Είναι όμως δίκαιη η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται;

Χρειάζεται και εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι να προβληματιστούμε. Στο όνομα αυτής της «δίκαιης ανάπτυξης» θέλουν να μας αναγκάσουν να δεχτούμε ακόμα και τα πιο βάρβαρα μέτρα.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για δήθεν μέτρα ανακούφισης υπέρ των αυτοαπασχολούμενων (120 δόσεις, εξώδικος συμβιβασμός, άνοιγμα ακατάσχετου λογαριασμού, «πάγωμα» ασφαλιστικών εισφορών) δεν πρέπει να μας ξεγελούν. Είναι στην καλύτερη περίπτωση σταγόνα στον ωκεανό την ώρα που με την πολιτική τους έχουν τσακίσει το εισόδημα και τις συντάξεις μας, που εξαπολύουν νέο φοροκυνηγητό  με παλιούς και νέους μηχανισμούς είσπραξης,  που παραδίδουν τη λαϊκή κατοικία στα κοράκια που καραδοκούν.

 

Έχουμε πια πείρα! Η πολιτική τους δοκιμάστηκε!

Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια μας, πάνω στη δική μας φοροαφαίμαξη, πάνω στον αυξημένο ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ, στα δεκάδες φοροχαράτσια, στο τσάκισμα των κοινωνικών παροχών, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Προϋποθέτει το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων και όσοι αντέξουμε θα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με εξοντωτικά ωράρια, με μόνιμο άγχος, με απίστευτη δυσκολία, με κουτσουρεμένα μεροκάματα, με το φόβο της κατάσχεσης πάνω από το κεφάλι μας. Έχουν το θράσος και πλασάρονται ως υπερασπιστές των αδυνάτων όταν ταυτόχρονα διευκολύνουν με κάθε τρόπο τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους για να αυξήσουν τα κέρδη τους πάνω στις δικές μας πλάτες.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν. Ανάπτυξη για λίγους, που δεν χωρά τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, τις ανάγκες των παιδιών τους.

Αυτή είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όσο και αν επικαλείται η κυβέρνηση ότι αλλάζει, η αλήθεια είναι ότι θεωρεί τους αυτοαπασχολούμενους διαρθρωτικό πρόβλημα για τα κέρδη των λίγων.

 

 

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους να μην συμβιβαστούν με τη νέα επίθεση. Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη σταθερή εργασία, στην Ασφάλιση. Δε συμβιβαζόμαστε με τη ζωή χωρίς δικαιώματα, γεμάτη ανασφάλεια, για την οποία μας προορίζουν.

Απορρίπτουμε την τακτική του κοινωνικού εταιρισμού και των κοινωνικών διαλόγων που εφαρμόζουν χρόνια οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ, είναι ήδη χρεοκοπημένη. Μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας με τους εργαζομένους, τη φτωχή αγροτιά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

 

Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με αυτή την πολιτική, με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, με όσους μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά. Δυναμώνουμε την πάλη μας για να ανακτηθούν οι βαρύτατες απώλειες των τελευταίων χρόνων. Για να βγουν οι πραγματικές ανάγκες μας στο προσκήνιο.

Δυναμώνουμε την οργάνωση του αγώνα μας, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Πυκνώνουμε τις γραμμές των σωματείων μας, οργανώνουμε και μαζικοποιούμε τις κινητοποιήσεις μας το επόμενο διάστημα.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


Αφορολόγητο όριο και για τους αυτοαπασχολούμενους. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.

 

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις, οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού     εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους α/α.

 

Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.

 

Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.

 

-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας εδώ και τώρα!

Προηγούμενο άρθρο Πληρωμή δικαιούχων της Δράσης για τη νιτρορύπανση
Επόμενο άρθρο Βοήθεια από τον Δ. Τρικκαίων ζήτησαν και πήραν οι Κορίνθιοι