Ειδήσεις

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Να σταματήσει η ομηρία των στρατευμένων, εν μέσω πανδημίας!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα στρατόπεδα με μόνο θύμα τους εκατοντάδες στρατευμένους νέους οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία. Με αποφάσεις του ΓΕΕΘΑ δεν δόθηκαν οι άδειες ορκωμοσίας, ενώ ακυρώθηκαν κάθε άλλη άδεια και μετάθεση, στο όνομα της «μη μετάδοσης του κορονοϊού». Το αποτέλεσμα είναι τα στρατόπεδα να έχουν μετατραπεί σε «υγειονομικές βόμβες», καθώς οι φαντάροι συνωστίζονται μέσα σε αυτά, ενώ βεβαίως δεν υπάρχει καμία μέριμνα αποσυμφόρησής τους. Ταυτόχρονα, οι υγειονομικές συνθήκες στις περισσότερες μονάδες είναι απαράδεκτες (πολύ περισσότερο καθώς βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας), ενώ δεν υπάρχει από την κυβέρνηση ουδεμία σκέψη για διενέργεια τεστ στους φαντάρους. Παράλληλα οι καραβανάδες κυκλοφορούν στα στρατόπεδα χωρίς κανένα περιορισμό με ενδεχόμενο να μεταφέρουν τον ιό στους «παγιδευμένους φαντάρους».

Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία απαράδεκτων συνθηκών εγκλωβισμού των φαντάρων, τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση των νέων παιδιών που ξαφνικά βρίσκονται «φυλακισμένα» στις μονάδες, μεγάλη πίεση και αγωνία και στα ίδια και στις οικογένειές τους. Και όλα αυτά, αμέσως μετά τη χρήση μονάδων του στρατού σε ρόλο ανθρωποδιώκτη και κυνηγού προσφύγων και μεταναστών, στην εφαρμογή μιας κυνικής ρατσιστικής πολιτικής. Κι ενώ προωθούνται σενάρια για χρήση του στρατού και στην εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και περιφρούρηση καταστάσεων πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων και απεργών. Τα στρατευμένα παιδιά του λαού δεν έχουν καμία δουλειά σε τέτοιες απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές αποστολές.

Αυτό που ζουν σήμερα οι στρατευμένοι στα στρατόπεδα είναι στον ανώτερο βαθμό όσα τείνουν να γίνουν καθημερινότητα για τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να εργάζονται, με μηδαμινά μέτρα προστασίας, έλλειψη μασκών, αντισηπτικά διαλύματα και χωρίς καμία πρόβλεψη για την αποφυγή συνωστισμού.

Πλήθος φαντάρων από όλη τη χώρα υπογράφουν το κείμενο καταγγελίας του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό της νεολαίας που δοκιμάζεται σε αυτές τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα στρατόπεδα, υπενθυμίζουμε ότι οι φαντάροι δεν είναι τίποτα περισσότερο από πολίτες με στολή και αυριανοί εργαζόμενοι με συγκεκριμένα δικαιώματα.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των στρατευμένων. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι σε περίπτωση εξάπλωσης του ιού και στα στρατόπεδα, η ευθύνη θα βαραίνει εξ ολοκλήρου την κυβέρνηση και την διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων που κωφεύουν επιδεικτικά στις φωνές και τα δίκαια αιτήματα των φαντάρων.

  • Εδώ και τώρα άμεση αποσυμφόρηση των στρατοπέδων!
  • Να δοθούν κανονικά οι άδειες και οι έξοδοι των φαντάρων!
  • Να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους τους φαντάρους και τα στελέχη και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στα στρατόπεδα.
  • Επίταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων με άμεσες προσλήψεις προσωπικού.
  • Να σταματήσει το κυνήγι προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα.
  • Καμία σκέψη για χρήση του στρατού ως δύναμη καταστολής!

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων: 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία
Επόμενο άρθρο Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: Να ανακοινωθεί τώρα γενναία μείωση της ύλης!