Ειδήσεις

955 νέα Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας


Συνολικά 955 νέα Σχέδια Βελτίωσης Αγροτών εντάσσονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χάρη στον υπερδιπλασιασμό του προϋπολογισμού από το αρχικό ποσό  των 30.883.000 ευρώ, στα 65.073.554 ευρώ. Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων, αναμένεται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, επιπλέον νέα Σχέδια Βελτίωσης, σε ποσοστό 10%».

«Ο υπερδιπλασιασμός του προϋπολογισμού» τόνισε ο Περιφερειάρχης «επιτρέπει σε ακόμη περισσότερους Θεσσαλούς αγρότες, να αποκτήσουν δυνατότητα χρηματοδότησης, για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιμένουν με αγωνία οι αγρότες, ένα πρόγραμμα ουσίας για τη Θεσσαλία. Βοηθάμε τους νέους παραγωγούς, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, ενισχύουμε τη ρευστότητα την τοπική οικονομία, αναβαθμίζουμε τον ισχυρό πρωτογενή τομέα της Θεσσαλίας. Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε  επιπλέον πόρους για Σχέδια Βελτίωσης και ευελπιστούμε να προχωρήσουμε γρήγορα σε μια αυτοματοποιημένη λειτουργία του  Προγράμματος που συνεισφέρει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας και στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω του διαδικτυακού τόπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας: www.thessaly.gov.gr

Προηγούμενο άρθρο Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων: Οι αριθμοί συμβαδίζουν με την ποιότητα
Επόμενο άρθρο Διαδηλώνουν μαζικά στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες