Ειδήσεις

602 αιτήσεις στη Θεσσαλία για τα Επενδυτικά Σχέδια Βελτίωσης


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 07/07/2023 η διαδικασία υποβολής Επενδυτικών Σχεδίων Βελτίωσης στη Δράση 4.1.5 «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022.

Μετά και την παράταση που χορηγήθηκε με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λ. Αυγενάκη εκδηλώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς υποβλήθηκαν 6.901 αιτήσεις στήριξης με συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 704 εκ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 403 εκ. ευρώ περίπου

Στόχος της δράσης είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες αλλά και τις μελλοντικές προκλήσεις του πρωτογενή τομέα.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αριθμός Αιτήσεων: 601

Αιτούμενη Δημόσια Δαπάνη: 37.320.259

Προϋπολογισμός πρόσκλησης: 18.760.000

 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε σχετικά:

«Το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης καταδεικνύει την αναπτυξιακή δυναμική που υπάρχει στον πρωτογενή μας τομέα, για επενδύσεις που συμβάλλουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών μας εκμεταλλεύσεων, στον εκσυγχρονισμό και στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών, στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου. Τις προσπάθειες αυτές υποστηρίζουμε έμπρακτα με σημαντικούς πόρους από την ΚΑΠ, μέσα από ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό και μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροδιατροφικού μας συστήματος.

Θέλω να τονίσω  ότι στο κέντρο της πολιτικής μας, είναι ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς, ο μελισσοκόμος, κάθε μικρή ομάδας παραγωγών, κάθε επαγγελματίας που αναζητά τρόπο, εργαλεία και ευκαιρίες να πάει πιο μπροστά».

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι συντονισμένες τροχονομικές δράσεις στη Θεσσαλία με γνώμονα την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων