30 στρέμματα ξερόχορτα στη Λεπτοκαρυά


 Σε μείζον πρόβλημα έχει εξελιχθεί για την περιοχή της Λεπτοκαρυάς και της Τρίκκη ο πρώην χώρος άσκησης του στρατού στην περιοχή.

 Πρόκειται για μία έκταση 30 στρεμμάτων περίπου η οποία μένει εγκαταλελειμμένη με αποτέλεσμα να αποτελεί καταφύγιο για ερπετά κατά τους μήνες του καλοκαιριού. Ο χώρος που προορίζεται για την ανέγερση κατοικιών για τους αξιωματικούς του στρατού στην περιοχή, παραμένει μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτος ενώ θα μπορούσε με απλές παρεμβάσεις να μετατραπεί σε όαση για τις περιοχές με τις οποίες συνορεύει, μέχρι τουλάχιστον να αξιοποιηθεί για τον σκοπό της ανέγερσης των κατοικιών.

Δε φτάνει δε το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη να καθαριστούν τα αγριόχορτα μέχρι στιγμής, η ΣΜΥ μέσα από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Δήμο Τρικκαίων ζητά την εκ νέου περίφραξη του οικοπέδου. Εδώ και κάποια χρόνια, το εν λόγω ακίνητο της ΣΜΥ μπήκε στη διαδικασία να ενταχθεί στο πολεοδομικό σχέδιο ώστε να μπορέσει να αναπτυχτεί οικιστικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των στελεχών του στρατού. Η έκταση που θα παραμείνει ελεύθερη μετά από την οικοδόμηση προβλέπεται ότι θα αξιοποιηθεί από το δήμο για την κατασκευή κοινόχρηστων χώρων. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της «συνεργασίας», ο δήμος προχώρησε στην κατασκευή πεζοδρομίου παραπλεύρως από την έκταση, μετά και από παραχώρηση 1,5 στρέμματος συνολικά περίπου για το σκοπό αυτό από τις αρμόδιες αρχές. Έτσι κρίθηκε απαραίτητο να αφαιρεθεί η περίφραξη του οικοπέδου, η οποία σημειωτέον τότε ήταν μονίμως κατακλυσμένη από αγριόχορτα.

Μιλώντας με τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής κ. Απ. Κολότσιο, έδειξε πρόθυμος μεν να προχωρήσει σε μία συζήτηση γύρω από το θέμα με τη διοίκηση της ΣΜΥ, αλλά σε ότι αφορά τον καθαρισμό της έκτασης, φαίνεται ότι είναι κάτι δύσκολο λόγω των αδειών του προσωπικού του αρμόδιου τμήματος του δήμου, τουλάχιστον πριν το Δεκαπενταύγουστο. Προφανώς βέβαια, το πρόβλημα με την εν λόγω έκταση προκύπτει κατά τους θερινούς μήνες κυρίως, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη 42χρονου στα Τρίκαλα- Με κάλυψη έναν 10χρονο θα πουλούσε ναρκωτικά. Ο δράστης στην προσπάθειά του να διαφύγει τράκαρε με τη μηχανή του, στην οποία επέβαινε και ο ανιψιός του
Επόμενο άρθρο Οι παρατημένες πέργκολες