Ειδήσεις

25ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος


Στην Λάρισα θα διεξάγεται το 25ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος, κατά το τριήμερο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή, 7 έως και 9 Οκτωβρίου 2022, στο ξενοδοχείο ‘’DivaniPalace’’στη Λάρισα.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης & Έρευνας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Clevel and Clinic των ΗΠΑ, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας και το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας.

Όπως αναφέρει ο Κος Ιωάννης Σκουλαρίγκης, καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, «σκοπός του συνεδρίου είναι να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενότητες που ενδιαφέρουν τον Έλληνα γιατρό, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πράξη.»

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο καρδιολόγο αλλά και άλλες ιατρικές ειδικότητες, περιλαμβάνει διαλέξεις εξεχόντων Ελλήνων και ξένων ερευνητών, στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικές διαλέξεις και επιστημονικές αντιπαραθέσεις σε αμφισβητούμενα θέματα. Τις εργασίες του συνεδρίου θα παρακολουθήσουν αλλά καιθα συμμετάσχουν ενεργά, διεθνείς προσωπικότητες της Καρδιολογίας και Έλληνες ιατροί που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ειδικό καρδιαγγειακό σεμινάριο για την χρόνια στεφανιαία νόσο αλλά και διακεκριμένες διαλέξεις.

Συγκεκριμένα:

«Εξελίξεις στην μεταμόσχευση καρδιάς»,R.C. Starling, Κλίβελαντ

«Υπερτασική καρδιακή ανεπάρκεια», Κ. Τσιούφης, Αθήνα

«Η τεχνητή νοημοσύνη και η έννοια του υπαρκτού», Π. Βάρδας, Αθήνα

«Μη αλκοολικό λιπώδες ήπαρ και καρδιαγγειακός κίνδυνος»,Δ. Μιχαηλίδης, Λονδίνο

Όπως κάθε χρόνο, η τελευταία μέρα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ειδικό καρδιαγγειακό σεμινάριο με φετινό θέμα την «Αρτηριακή Υπέρταση».

Το συνέδριο έχει αξιολογηθεί με 22 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και η συμμετοχή όλων των ιατρών που είναι εγγεγραμμένοι στους τοπικούς ιατρικούς Συλλόγους είναι δωρεάν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες των μηλοειδών
Επόμενο άρθρο Θέματα ευρύτερης συνεργασίας στη συνάντηση Δημάρχου Τρικκαίων – Τούρκου Πρόξενου