2η Γιορτή Καλαμποκιού στο Δήμο Πύλης


 Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο Δήμο Πύλης. Η Γέφυρα Πολιτισμού & Παράδοσης, Πύλη στο μέλλον γεφύρωσε και φέτος σχεδόν όλα τα τοπικά διαμερίσματα.

 Η γέφυρα στήθηκε στην Πύλη με το Αντάμωμα της τρίτης ηλικίας. Συνεχίστηκε στην Παλαιοκαρυά με τη Γιορτή Πέστροφας & στο Ροποτό με την παρουσίαση των χορευτικών στις 15 Αυγούστου. Ο μάγος με τα «μαγικά κόλπα» έκλεψε την παράσταση στο Κοτρώνι, στον Άγιο Βησσαρίωνα και την Πύλη. Η Γιορτή Πίτας στην κεντρική πλατεία της Πύλης, τα παραδοσιακά πανηγύρια, η θεατρική παράσταση από το Δημοτικό Θέατρο και τώρα η Γιορτή Καλαμποκιού στον Άγιο Βησσαρίωνα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα το «Δούσικο», ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πύλης και το Τοπικό Συμβούλιο ετοιμάζουν με πολύ μεράκι αυτή τη γιορτή. Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 το βράδυ στην πλατεία του χωριού θα παρουσιαστούν τα χορευτικά του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων και του Συλλόγου Γυναικών. Οι κάτοικοι του χωριού θα ζωντανέψουν θύμισες όπως το ξεφλούδισμα και το στούμπισμα του καλαμποκιού καθώς και την παρασκευή παραδοσιακού φαγητού από καλαμπόκι «κατσιαμάκι».

Πλούσιος μπουφές με εδέσματα καλαμποκιού – πίτες, ψωμί, κατσαμάκι, καλαμπόκια ψητά και βραστά αλλά και παπαδέλες θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους. Θ΄ ακολουθήσει γλέντι για όλους με παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα.

Σας περιμένουμε όλους στον Άγιο Βησσαρίωνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθρο Με συνταξιούχους απ'όλη τη Θεσσαλία συναντάται ο Κ. Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Θεατρικές Παραστάσεις πραγματοποιεί η νομαρχία Τρικάλων