Ειδήσεις

1,2 εκ. € και δύο κόμβοι στην περιοχή Σιδ. Σταθμού για επίλυση κυκλοφοριακού


Δύο κυκλικούς κόμβους στον σιδηροδρομικό σταθμό και στη διάβαση των τρένων, στον δρόμο προς Αγία Μονή, ξεκινά να υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για έργο που αφορά σε κατασκευή των κόμβων, για να μπορεί να γίνει ανεμπόδιστα και χωρίς το σημερινό μποτιλιάρισμα η κίνηση των οχημάτων, τρικαλινών και επισκεπτών.

Η σχετική μελέτη εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020.

Οι παρεμβάσεις είναι:

– Κυκλικός κόμβος διαμέτρου d=17.00μ.  στη διασταύρωση των οδών Ελευθερίας, Πύλης, Ευρυπίδου και Μετεώρων

– Νέα φωτιστικά και κιγκλίδωμα στο τμήμα του κόμβου που περικλείεται από τις οδούς Αθ. Εργάνης και Αλεξάνδρας

– Κυκλικός κόμβος στην είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στη διασταύρωση των οδών Ασκληπιού, Ευρυπίδου και Καβράκου διαμέτρου d=18.60μ..

–  Πεζοδρομείται το τμήμα της οδού Καβράκου από την οδό Ασκληπιού έως την οδό Ευριπίδου που.

– Στους κόμβους και στις διαχωριστικές νησίδες δημιουργούνται χώροι πρασίνου.

Επίσης προβλέπονται:

  • Αναμόρφωση της οδού Ελευθερίας με: ανακατασκευή και διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, δημιουργία χώρων πρασίνου και φυτεύσεις, εργασίες οδοφωτισμού, τη δημιουργία είκοσι (20) ελεγχόμενων, διαγραμμισμένων θέσεων στάθμευσης.
  • Κατασκευή διαχωριστικής νησίδας πρασίνου, πλάτους 1,00μ στο τμήμα της οδού Ευριπίδου που ενώνει τους δύο κυκλικούς κόμβους και τοποθέτηση ιστών οδοφωτισμού επ’ αυτής.
  • Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, απαγόρευση στάθμευσης και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου επί της οδού Ευριπίδου.
  • Πεζοδρόμηση της οδού Καβράκου από το ύψος της Ζωοδόχου Πηγής έως και την οδό Ευριπίδου και δημιουργία χώρου πρασίνου, μεταφυτεύοντας τα δέντρα του παρακείμενου πάρκου που καταργείται λόγω του κόμβου.
  • Κατασκευή διαχωριστικής νησίδας πρασίνου πλάτους 1,0μ επί της οδού Ασκληπιού στα τμήματα Ζ. Πηγής και Καβράκου και τοποθέτηση ιστών οδοφωτισμού.
  • Αναμόρφωση της τριγωνικής νησίδας στην συμβολή της οδού Καβράκου
  • Δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών, με κατασκευή σε διαβάσεων πεζών με πρόβλεψη για ΑμεΑ.
  • Κατασκευή νέων και μεταφορά υφιστάμενων φρεατίων υδροσυλλογής.
  • Τοποθέτηση νέας κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης στο σύνολο της περιοχής.

Η μελέτη έχει  συνολικό προϋπολογισμό 1.200.000 € και αφορά, τις συγκεκριμένες εργασίες, τις εργασίες για πεζοδρόμια στις οδούς Καποδιστρίου και Γαριβάλδη και μεταφορά δικτύων Κοινής Ωφέλειας.

Πλέον κατατίθεται προς έγκριση ο φάκελος της μελέτης με τίτλο «Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων & δημιουργία κυκλικών κόμβων» στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ- ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΛΗΘΑΙΟΥ».

 

Προηγούμενο άρθρο Μέτρα φυτοπροστασίας για τις φιστικιές
Επόμενο άρθρο Δράσεις πρόληψης και συμβουλευτική φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας