Ειδήσεις

1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ από την Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής-Δυτικής Θεσσαλίας


Το περασμένο τριήμερο, 23,24 και 25 Απριλίου, Ο Κλάδος Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας  Κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας  υλοποιώντας τον ετήσιο  προγραμματισμό του, διοργάνωσε  το 1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ενωμοτιών στην όμορφη πόλη των Τρικάλων από τις 23 έως 25/04/16 με Αρχηγό της δράσης τον  Έφορο του Κλάδου Προσκόπων της Περιφέρειας κ. Αχιλλέα Δρόσο.

Εφαρμόζοντας μέρος της προσκοπικής μεθόδου για την πνευματική καλλιέργεια, οι νεαροί πρόσκοποι πραγματοποίησαν ένα πολιτιστικό φεστιβάλ, με παρουσιάσεις όπου διαγωνίσθηκαν  στην φωτογραφία, τον χορό, το ψηφιακό κόμικ, στην  ταινία μικρού μήκους, στο σκίτσο, το ποίημα και το τραγούδι.

Στα πλαίσια του τριημέρου, οι νεαροί πρόσκοποι την Κυριακή, επισκέφτηκαν τις μονές των Αγίων Μετεώρων, ανακαλύπτοντας από κοντά τους θησαυρούς της ορθοδοξίας ενώ συνέχισαν με δραστηριότητες σωματικής αγωγής στη φύση, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση και τοξοβολία .

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την έκθεση  Καραγκούνικης φορεσιάς στο 5ο ΚΑΠΗ και γνώρισαν βιωματικά τον πλούτο από τις αυθεντικές ντόπιες φορεσιές των παλαιοτέρων, που έζησαν και δημιούργησαν τον δικό τους πολιτισμό στην Θεσσαλική ιστορία.

Την τελευταία βραδιά στο αμφιθέατρο του σχολείου παρουσία και του Περιφερειακού Εφόρου  Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Κορδά Παναγιώτη ,  έγιναν οι βραβεύσεις των ενωμοτιών  μέσα σε κλίμα εορταστικό  αλλά και συγκίνησης αφού η δραστηριότητα έφτανε στο τέλος της.

Γεμάτοι εμπειρίες και βιώματα οι νεαροί πρόσκοποι, αποχαιρέτισαν την πόλη των Τρικάλων την Μ. Δευτέρα  δίνοντας την υπόσχεση για μια νέα συνάντηση στο άμεσο μέλλον.

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο Τρικκαίων και  προσωπικά τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου και ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο Κα Βασιλένα Μητσιάδη για την φιλοξενία που προσέφεραν παραχωρώντας το 33ο Δημοτικό σχολείο, καθώς και τον διευθυντή του σχολείου Κο Δημήτρη Λιάρο για την αμέριστη συμπαράσταση τους. Με την ενέργειά τους αυτή ενισχύουν ηθικά και υλικά την Προσκοπική κίνηση και αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθησία και την προσφορά τους προς τις άμισθες εθελοντικές οργανώσεις, που έχουν ως σκοπό την διαπαιδαγώγηση της νεολαίας της Πατρίδος μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον Κο Αντώνη Παπαμιχαήλ του συλλόγου «Θεριστάδες» για την υπέροχη ξενάγηση στην έκθεση της Καραγκούνικης φορεσιάς καθώς και στην Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας για την πολύτιμη βοήθεια των μελών της αλλά και στον επιχειρηματία Σεραφείμ Μανούρα για την τροφοδοσία της δράσης.

 

 

Παναγιώτης Κορδάς

Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων

Κεντρικής  Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κυνήγι Τρούφας για τους Ξενοδόχους του Νομού Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Και κανό στον Ληθαίο ποταμό στα Τρίκαλα