Ειδήσεις

1ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Θεσσαλίας Tour of Thessaly 2023 Exalco


H Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, υπό την εποπτεία της Βαλκανικής Ποδηλατικής Ένωσης (BCU) διοργανώνουν  από τις 25-27 Αυγούστου τον 1ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας Tour of Thessaly Exalco. Συνολικά 14 ομάδες από τα Βαλκάνια με  130 αθλητές θα διανύσουν 7 διαδρομές συνολικού μήκους 565 χιλιομέτρων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, με «αιχμή του δόρατος» το Βαλκανικό Περιφερειακό Ποδηλατικό Πρωτάθλημα Δρόμου 2023 Ελίτ Ανδρών και Γυναικών (Elite+U23), Κατηγορίες Junior και Cadet.

Προτεραιότητα του Τour of Thessaly 2023 Exalco είναι, μαζί με την προβολή και ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας στην Περιφέρεια, να ενισχυθεί η ποδηλατική συνείδηση, σε  περίοδο κλιματικής και ενεργειακής κρίσης.

Μέγας χορηγός του αγώνα  είναι η Exalco Aluminium Systems. Χορηγοί: THEONI Natural Mineral Water, Intercomm Foods, Kronos, Καθάριος ΑΤΕΒΕ, Lariplast,  PFS Papageorgiou Food Service, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Υποστηρικτές: Κλιάφα, DΕ-ΤΟΧ.

Κώστας  Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Καλωσορίζουμε στη Θεσσαλία τον 1ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο που αναδεικνύει το άθλημα της ποδηλασίας και παράλληλα τα πολιτιστικά μνημεία και τις φυσικές ομορφιές της Περιφέρειας. Καλωσορίζουμε τους αστέρες της διεθνούς ποδηλασίας, που γράφουν τη δική τους διαγενεακή αθλητική ιστορία, σε μια μεγάλου επιπέδου διοργάνωση, με τεράστιο όφελος για την Θεσσαλία. Η Θεσσαλία αγαπά το ποδήλατο και την ποδηλασία και για αυτό άλλωστε έχει  την πιστοποίηση  της BikeFriendly Περιφέρειας. Ο καλύτερος τρόπος να το πεις, είναι να το κάνεις. Διοργανώνουμε ένα ακόμη σημαντικό αθλητικό γεγονός, στην πρώτη αθλητική Περιφέρεια στη χώρα. Ευχαριστώ την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας,  όλους όσοι  συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα – Αστυνομία, εθελοντές κ.α.-   τους χορηγούς και όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά για την επιτυχία της διεθνούς διοργάνωσης. Καλώ τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες και  να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών. Η Θεσσαλία έχει το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου, των σύγχρονων αθλητικών υποδομών και της δημιουργικής και αποτελεσματικής συνεργασίας με όλες τις Ομοσπονδίες και ειδικά με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.   Ένας αγώνας που αφήνει πίσω του μέλλον, ενισχύει την μεγάλη αθλητική οικογένεια, την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα».

Οι διαδρομές:

Παρασκευή 25 Αυγούστου Τρίκαλα-Καλαμπάκα (Ατομική χρονομέτρηση)

Σάββατο 26 Αυγούστου Καρδίτσα -Λίμνη Πλαστήρα (αγώνες αντοχής)

Κυριακή 27 Αυγούστου Βόλος-Λάρισα (αγώνες αντοχής)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 (Λάρισα)

15:00 – 17:00: Εγγραφές αναβατών

18:00: Συνάντηση TeamManagers

20:30: Παρουσίαση Ομάδων (πλατεία Λαμπρούλη, Φρούριο, εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό)

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 (Σαρακήνα Δήμου Μετεώρων)

Εκκίνηση/Τερματισμός: Σαρακήνα

16:00: Χρονομέτρηση όλων των κατηγοριών

Men Elite/U23 30 χλμ. Ανδρών Junior/Γυναικών Elite 20 χλμ.

και Ανδρών Cadet/Γυναικών Junior/Γυναικών Cadet 12 χλμ.

20:00: Τελετή Βράβευσης (Κεντρική πλατεία Καλαμπάκας)

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Εκκίνηση/Τερματισμός: Καρδίτσα, Δημοτικό Στάδιο

09:30: Αγώνας Δρόμου Cadet Ανδρών 79 χλμ.

09:40: Αγώνας Δρόμου Γυναικών 60 χλμ.

12:00: Τελετή Απονομής (Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας)

16:00: Αγώνας Δρόμου Εφήβων Ανδρών 119 χλμ.

20:00: Τελετή Απονομής (Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας)

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Εκκίνηση: Βόλος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/ Τερματισμός: Λάρισα

Πάρκο Χρωμάτων

09:30: Ανδρών Elite/U23 Αγώνας Δρόμου 155 χλμ.

09:40: Γυναικών Elite/U23, Αγώνας Δρόμου Νεανίδων Γυναικών 90 χλμ.

14:00: Τελετή Βράβευσης (Κεντρική πλατεία Λάρισας)

Προηγούμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Μαγνησία και Σποράδες
Επόμενο άρθρο Αγροτικά έργα άνω των 2 δις € στη Θεσσαλία