Ειδήσεις

1ης Κοινή Θεσσαλική Πορεία την Κυριακή 20 Μαρτίου


Εφέτος επιχειρήσαμε κάτι διαφορετικό από τις άλλες χρονιές . Όχι ότι αλλάξαμε την δραστηριότητά μας στο βουνό αλλά την φέραμε στα μέτρα μεγαλύτερης ομάδας ανθρώπων. Κάναμε το ετήσιο πρόγραμμα ελκυστικότερο σε περισσότερο κόσμο.
Μικρότερες διαδρομές, λιγότερο απαιτητικές, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της δραστηριότητας του Συλλόγου. Σκοπός ένας και μόνος : η προσέγγιση περισσότερων Τρικαλινών (και όχι μόνο) που ενώ έχουν διάθεση για ορειβασία ή και απλή πεζοπορία ωστόσο έχουν μικρότερη ορειβατική εμπειρία ή ακόμα και λιγότερο διαθέσιμο χρόνο.
Οι ενδείξεις από τους πρώτους δυο μήνες (Γενάρης – Φλεβάρης) εφαρμογής του προγράμματος είναι ενθαρρυντικές , εφόσον πραγματοποιήθηκαν όλες οι διαδρομές που σχεδιάσαμε (σε αυτό βέβαια βοήθησε και η απρόσμενη καλοκαιρία του περασμένου διμήνου) και μάλιστα με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή που πλησιάζει τον αριθμό των τριάντα ατόμων .
Καθοριστική είναι η συμβολή των παλαιότερων μελών που πλαισιώνουν τις δράσεις της ορειβατικής ομάδας συνεισφέροντας αγόγγυστα την εμπειρία τους για διαδρομές που έκαναν και ξανάκαναν πολλές φορές κατά το παρελθόν το οποίο ήδη καταμετριέται σε δεκαέξι χρόνια .
Ενθαρρύνει τους σκοπούς μας η συμμετοχή νέων και νεαρών μελών .
Διατηρούμε μια μικρή φιλοδοξία που δεν είναι άλλη από το να δημιουργηθεί η νέα γενιά ορειβατών που θα συνοδεύει την παλαιότερη αποκομίζοντας από αυτήν συσσωρευμένη γνώση με σκοπό τη μελλοντική ανάληψη όχι μόνο των ορειβατικών δράσεων αλλά και των διοικητικών ευθυνών του Συλλόγου μας .

Μια γενιά που θα πορευτεί με την δική της περπατησιά στην νέα εποχή , με την ελπίδα ότι θα μπολιάσει τις αρχές του συλλόγου με την νεανική ορμή και τον θαυμάσιο ενθουσιασμό της.
Το αμέσως επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε και για το οποίο εργαζόμαστε αυτές τις μέρες είναι η συμβολή μας στην άρτια διοργάνωση της 1ης Κοινής Θεσσαλικής Πορείας για το 2016 που θα γίνει την Κυριακή 20 Μαρτίου .
Σκοπεύουμε στην κινητοποίηση όλων των μελών μας ώστε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφάλειας (ήδη σημάναμε το μονοπάτι) σε όλους τους Θεσσαλούς ορειβάτες που θα βρεθούν αυτήν την ημέρα στον τόπο μας με στόχο την κορυφή της «Μπουντούρας» και αφετηρία την εκκλησία της Αγίας Κυριακής του Περτουλίου.
Δουλεύουμε για την φιλοξενία τους έτσι ώστε τελειώνοντας αυτή η ορειβατική γιορτή να φύγουν από τα Τρίκαλα με τις καλύτερες εντυπώσεις .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Σ.Π.Ορ.Τ.)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ (Ε.Ο.Ο.Α.)

Προηγούμενο άρθρο Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - Πες το μ’ ένα ποίημα
Επόμενο άρθρο 4ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης