Ειδήσεις

Χ. Σιμορέλης: Παρέμβαση σε πρωινή εκπομπή για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις


Στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΙ βρέθηκε καλεσμένος ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης, σε συζήτηση για την επικαιρότητα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ερωτηθείς ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τόνισε ότι κύριο και πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και η στήριξη της εργασίας.Τα τελευταία θετικά οικονομικά στοιχεία μας δίνουν τη δυνατότητα, όχι να πανηγυρίζουμε, αλλά να αισιοδοξούμε για τη βελτίωση της κατάστασης. Το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μας έχει δώσει στοιχεία ότιαπό πέρυσι τον Ιούνιο υπάρχει αύξηση των θέσεων εργασίας. Μέσα στο επόμενο διάστημα υπολογίζουμε να δούμε να αυξάνονται και να δημιουργούνται νέες θέσεις με τη θετική επίδραση του Αναπτυξιακού Νόμου, του ΕΣΠΑ και των Δημοσίων Έργων που συνεχίζονται.Η ανάκαμψησε συνδυασμό με τη βελτίωση των συσχετισμών στην Ευρώπη υπέρ της Ελλάδας αποτελούν προϋποθέσεις για να επιδιώξουμε σε επίπεδο διαπραγμάτευσης να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους που αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα της κατάπτωσης της οικονομίας.

Εξίσου σημαντικός ρόλος που επιτελεί η Κυβέρνηση και αποτελεί την ποιοτική διαφορά από όσες προηγήθηκαν είναι το χτύπημα της διαπλοκής σε όλες του τις εκφάνσεις. Αυτό σημαίνει καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τομέα με την αδειοδότηση των καναλιών και διάλυση του αμαρτωλού τριγώνου (media, πολιτικό σύστημα, τραπεζικό σύστημα). Ήδη κάποιοι ξεκίνησαν να πληρώνουν τα χρωστούμενα.

Σε αυτή την πρόταση, δυστυχώς η αντιπολίτευση δεν έχει θέση. Αντί να στηρίξει τη διαφάνεια και  να συνεισφέρει στην προσπάθεια, κατηγορεί την Κυβέρνηση με κάθε μέσο. Τα κόμματα του παλιού δικομματισμού, που με άστοχες και πολλές φορές σκανδαλώδεις πολιτικές επιλογές έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, σιωπούν στα ερωτήματα που θέτουμε. Ποιος θα πληρώσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν μαζί το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, που με βάσει τα παρόντα στοιχεία ο χρόνος αποπληρωμής τους υπολογίζετε στα 600 χρόνια? Γιατί αντιδρούν στο να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τομέα δεδομένου ότι τα θαλασσοδάνεια των καναλιών αγγίζουν το 1 δις? Η λογική τους είναι απλή και γνωστή: ο ελληνικός λαός να πληρώσει και πάλι.

Η οικονομική ανάκαμψη, η μάχη κατά της διαπλοκής και το νομοθετικό έργο που θα θωρακίσει την κοινωνία ενάντια στις λογικές του παρελθόντος είναι και πρέπει να παραμείνεισταθερός στόχος της Κυβέρνησης και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Προηγούμενο άρθρο Βραδιά παραδοσιακών χορών στην Πύλη
Επόμενο άρθρο Συνέντευξη Σκρέκα: Δεν αποκλείω εκλογικό αιφνιδιασμό από τον ΣΥΡΙΖΑ