Ειδήσεις

Χρ. Μιχαλάκης: Να αρθεί η αδικία προς τους υποψηφίους του Δ. Φαρκαδόνας


Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός ότι οι μαθητές και απόφοιτοι του Δήμου Φαρκαδόνας, που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, δεν συμπεριλαμβάνονται στη σχετική ευνοϊκή ρύθμιση για τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ξεκίνησε κύκλο επαφών για την ενημέρωση των αρμοδίων σχετικά με την αδικία εις βάρος των υποψηφίων, που μέσα από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες συμμετείχαν στην διαδικασία των Εξετάσεων, ενώ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως. Σε αυτή ενημερώνει την Υπουργό για την «μεγάλη αδικία προς αυτούς τους μαθητές», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, εκφράζει τον προβληματισμό του και ζητά να συμπεριληφθούν άμεσα στη σχετική ρύθμιση.

Στην επιστολή ο Χρήστος Μιχαλάκης σημειώνει:

«Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Όπως πληροφορούμαστε στην ευνοϊκή ρύθμιση, η οποία αφορά τους υποψηφίους των Πανελληνίων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, δεν συμπεριλαμβάνονται οι υποψήφιοι μαθητές του Δήμου Φαρκαδόνας.

Όπως σας αναφέρει και σε σχετική επιστολή η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου, παρά το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο Δήμο σχολικές μονάδες και κατοικίες υπέστησαν σημαντικές καταστροφές από τον σεισμό της 3-3 -2021, ανάλογες με αυτές των όμορων Δήμων της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, οι μαθητές έμειναν εκτός της σχετικής ρύθμισης.

Αντιλαμβάνεστε πως πρόκειται για μία μεγάλη αδικία προς αυτούς τους μαθητές, που βίωσαν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, η οποία ασφαλώς επηρέασε την μελέτη και την εκπαιδευτική διαδικασία σε ένα ιδιαίτερο κρίσιμο διάστημα λίγο πριν την συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Είμαστε σίγουροι ότι θα εξετάσετε με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα και θα συμπεριλάβετε στην σχετική υπουργική απόφαση με την ευνοϊκή ρύθμιση και τους μαθητές και αποφοίτους του Δήμου Φαρκαδόνας που συμμετείχαν στις Εξετάσεις, αίροντας έτσι την προφανή αδικία εις βάρος τους».

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης τονίζει πως «Είμαστε στο πλευρό των υποψηφίων μαθητών και αποφοίτων του Δήμου Φαρκαδόνας που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και βλέπουν πως παρά τις δεσμεύσεις της Πολιτείας, τελικά βρίσκονται εκτός της σχετικής ευνοϊκής ρύθμισης. Να είναι σίγουροι πως θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αρθεί αυτή η αδικία και πιστεύουμε πως η ηγεσία του Υπουργείου θα ανταποκριθεί θετικά και δώσει άμεσα λύση».

Προηγούμενο άρθρο 18 νέα θετικά κρούσματα covid στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Δ. Τρικκαίων: Νέα βράβευση για την Εβδομάδα Κινητικότητας