Ειδήσεις

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο  «Γιάννης Κορδάτος», τα παιδιά πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή  φιλοξενίας «ΜΟΖΑ»  τραγούδησαν, έπαιξαν και χόρεψαν μαζί μας, στη  χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η γιορτή   επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους:
–    η Ομάδα Θεάτρου “Δον Κιχώτες” παρουσίασε την παιδική παράσταση   «Φιόγκος και Κορδέλα», μια εξωφρενική πρωτοχρονιάτικη περιπέτεια για  παιδιά και μεγάλους!
–    Η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ερμήνευσε παραδοσιακά  και ευρωπαϊκά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με σολίστ τις Κατερίνα  Ιωαννίδου, Αναστασία Παζαρίδη, Αγγελική Πατακιούτη. Στο πιάνο  συνόδευσε η Κασσιανή Αμυγδαλίτση.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Μουσική Επιμέλεια :Νικόλαος Χιώτογλου.
–    Ήταν και ο Αι Βασίλης εκεί, και μοίρασε στα παιδιά  δώρα και  νόστιμες λιχουδιές!

Γιορτές μαζί
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο  αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος»  του Συγκροτήματος Παπαστράτου του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. παρουσίασαν  Μουσικές Δράσεις με λόγο και ήχο σε συνεργασία με νέους πρόσφυγες.  Στην εκδήλωση σύμπραξης των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας με νέους πρόσφυγες ταξιδέψαμε σε μουσικές και σε αφηγήσεις,  φτιάχνοντας ένα μωσαϊκό από διαφορετικά είδη μουσικών γεύσεων.
Παιχνίδια με το λόγο και αναζητήσεις με τον ήχο έδωσαν ένα καινούργιο  νόημα στις φετινές γιορτές, το νόημα του “μαζί”. Στο ταξίδι αυτό μας  υποστήριξαν φιλικά με τη συμμετοχή τους μουσικοί της πόλης του Βόλου.  Την επιμέλεια και τη μουσική εμψύχωση είχε η Μαρία Θωίδου, μέλος ΕΕΠ,  υπεύθυνη των Μουσικών συνόλων του Π.Θ.

Εκδήλωση: Παίζω (σ)το Παιχνίδι των Παιδιών
Στo πλαίσιο του μαθήματος ΚΑΘημερινό Επιτελεστικό ΠΡΑΓΜΑ του Τμήματος  Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών με υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Ζήση Κοτιώνη, οι  φοιτήτριες/-ες του μαθήματος διοργάνωσαν μια εκδήλωση-παιχνίδι, στην  παραλία του Βόλου, έξω από το κτίριο Παπαστράτου. Στην εκδήλωση  συμμετείχαν και έπαιξαν γονείς και παιδιά. Στόχος αυτού του παιχνιδιού  ήταν η συνάντηση, η γνωριμία, η συνύπαρξη και εν τέλει η συνεργασία,  τόσο των ντόπιων και των προσφύγων, όσο και των μικρών και των μεγάλων.

Συγκέντρωση παιδαγωγικού υλικού
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Π.Θ, συγκεντρώθηκε   παιδαγωγικό υλικό για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των προσφύγων που  διαμένουν στη δομή φιλοξενίας «ΜΟΖΑ».

Προηγούμενο άρθρο Εορταστικές δράσεις της α ΄ βάρδιας του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
Επόμενο άρθρο Μαθητές του 1ου Λυκείου επισκέφθηκαν το δήμαρχο Τρικκαίων