Ειδήσεις

Φροντίδα και προστασία από τον Δήμο Τρικκαίων στους απεγκλωβισμένους από την πλημμύρα


Το γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων μετέτρεψε ο Δήμος Τρικκαίων σε Κέντρο Υποδοχής απεγκλωβισμένων. Και μάλιστα, από την πρώτη στιγμή της πλημμυρικής κρίσης.  Ο χώρος που φιλοξενεί δραστηριότητες του σχολείου και προπονήσεις φυτωρίων ομάδων, είναι πλέον χώρος πρώτης, ολιγόωρης στέγασης και προστασίας μετά το μεγάλο σοκ για συνδημότες/τισσες που έφυγαν αναγκαστικά από τα σπίτια τους.
Μετά από σύσκεψη με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά ήδη από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμος ξεκίνησε τις ενέργειες για να δημιουργηθεί – εκ των μη όντων – ο συγκεκριμένος χώρος υποδοχής.
Πλέον, έχουν τοποθετηθεί στρώματα με κλινοσκεπάσματα, έχουν μεταφερθεί τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια (πολλοί/ες έφυγαν με ελάχιστα προσωπικά τους είδη). Ο Δήμος Τρικκαίων με τους επικεφαλής αντιδημάρχους, οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, πάμπολλοι/ες τρικαλινοί/ες εθελοντές/τριες από την πρώτη στιγμή δημιούργησαν δίχτυ ασφαλείας για όσους/ες το έχουν ανάγκη. Στον χώρο οι απεγκλωβισμένοι μπορούν να παραμείνουν και να δεχθούν φροντίδα, μέχρις ότου ο Δήμος Τρικκαίων τους διαθέσει κρεβάτια σε ξενοδοχεία. Κάτι που διαρκεί πολύ λίγες ώρες. Ηδη, περίπου 400 άτομα διαμένουν, τόσο σε ξενοδοχεία για τα οποία μερίμνησε ο Δήμος Τρικκαίων, όσο και σε δομές του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Αναστολή διδακτικής λειτουργίας όλων των σχολείων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από 11 έως 15 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθρο Υγειονομική «ασπίδα» στα Τρίκαλα από Ειδική Ομάδα Συντονισμού που δημιούργησαν οι φορείς