Φουλ του κοινωνικού τουρισμού στα Τρίκαλα


 Δίχως άλλο υπήρξε η προσέλευση των αγροτών στα ΚΕΠ των Τρικάλων για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας. Την περασμένη Παρασκευή 19 Αυγούστου έληξε η  προθεσμία υποβολής αιτήσεων, με τις εκτιμήσεις των υπαλλήλων που εξυπηρέτησαν τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, να κάνουν λόγο για έντονη κινητικότητα.

 Το τραγελαφικό του προγράμματος  είναι ότι οι διακοπές του θέρους θα γίνουν.. φθινόπωρο, καθότι η κλήρωση αναμένεται να γίνει στις 29 Αυγούστου, επομένως οι βαλίτσες θα ετοιμαστούν από Σεπτέμβριο και μετά.

Το πρόγραμμα

Συνολικά, 510.800 ασφαλισμένοι απ’ όλη τη χώρα (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα καθώς και την δωρεάν παροχή βιβλίων.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού είναι μέχρι 31-03-2012, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων είναι έως 31-12-2011. Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, 3ήμερων Εκδρομών και δωρεάν αγοράς βιβλίων θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα. Τα Δελτία του εκδρομικού-επιμορφωτικού προγράμματος νέων αγροτών θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή από τον ΟΓΑ.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιλαμβάνει 8ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 180.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχος). (Διάρκεια ισχύος έως 31-03-2012).  

Το εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ και απευθύνεται σε 30.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη.

Το ποσό της οικονομικής συνεισφοράς του δικαιούχου ορίζεται κατ΄ανώτατο όριο στο ποσό των 20 ευρώ ανά άτομο και ανά εκδρομή. (Διάρκεια ισχύος έως 31-12-2011) Το πρόγραμμα είναι εκδρομικό -επιμορφωτικό 5νθήμερης διάρκειας και θα εφαρμοστεί σε περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα επιμόρφωσης, τυποποίησης και ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά εφέτος και απευθύνεται σε 800 αυτοτελώς απασχολούμενους αγρότες, ηλικίας 21-55 ετών, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευομένων μελών τους.

Προηγούμενο άρθρο Επιδρομή αγριογούρουνων σε χωράφια
Επόμενο άρθρο Δημιουργία γραφείου Διοικητικής Βοήθειας στο Δήμο Τρικκαίων