Ειδήσεις

Υγειονομική πανδημία, χρηματοδοτήσεις, ενεργειακό κόστος και μετασχηματισμός οικονομίας στο Συμβούλιο των Προέδρων του ΣΘΕΒ


Οι επιπτώσεις που επέφερε ο COVID-19στην οικονομία και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αλλά και η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για ένα νέο κύμα πανδημίας κυριάρχησαν στην ατζέντα των θεμάτων της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Προέδρων του ΣΘΕΒ, με τη συμμετοχή και του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, με τη μορφή τηλεδιάσκεψης

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι για τον μετασχηματισμό της οικονομίας σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο είναι απαραίτητη η αποτελεσματική συνεργασία Πολιτείας και επιχειρήσεων, προκειμένου να δοθούν ενισχύσεις μέσω των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης και των λοιπών χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε τομείς που πραγματικά ανάγκη έχει η οικονομία της Χώρας.

Ιδιαιτέρως δε, για τη βιομηχανία η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους ενέργειας που καθορίζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων είναι επιτακτική. Η ανασυγκρότηση της βιομηχανίας είναι αίτημα για το μέλλον των πολλών, για το μέλλον των εργαζομένων, για το μέλλον των νέων.

Έμφαση, επίσης, δόθηκε στη συνεργασία των δύο Συνδέσμων για κοινούς στόχους και  δράσεις για μπορέσουν να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικοί για τις επιχειρήσεις μέλη τους, τους εργαζομένους αλλά και την ίδια την Κοινωνία.

Τέλος, σύσσωμο το συμβούλιο των Πρόεδρων ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο που έχει αναλάβει.

Στην τηλεδιάσκεψη, υπό την Προεδρία του κ. Αχιλλέα Νταβέλη, συμμετείχαν οι τέως Πρόεδροι κ.κ. Ηλίας Βαλαβάνης, Ευριπίδης Χαρμάνης, Νίκος Ρώμνιος, Απόστολος Δοντάς και η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας
Επόμενο άρθρο Συνταγογράφηση Άσκησης και Φυσικής Δραστηριότητας για Άτομα με μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα