Ειδήσεις

Τρικαλινοί συμμετείχαν στην κινητοποίηση στη Νιάλα


Εκπρόσωποι εργατικών σωματείων όπως των Συνδικάτων Γάλακτος και Τροφίμων, των Οικοδόμων, των Συνταξιούχων αλλά και μαζικών φορέων των Τρικάλων, συμμετείχαν στην κινητοποίηση στη Νιάλα των Αγράφων,την Κυριακή 5 Ιούλη, για  διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών και γενικά την παράδοση των Αγράφων, του Ασπροπόταμου και των ορεινων όγκων στα επιχειρηματικά σχέδια.Συμμετείχαν σωματεία και φορείς της Καρδίτσας,  της Ευρυτανίας  αλλά και πάρα πολλοί  σύλλογοι και φορείς από όλη την Ελλάδα.

Το πρωί της Κυριακής έγινε συγκέντρωση στον ορεινό αυχένα του Αγ. Νικολάου( πέρασμα για τα Βραγγιανά Ευρυτανίας). Στις ομιλίες των φορέων τονίστηκε ότι Περπατάμε στα μονοπάτια της φύσης και της ιστορίας. Στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα και μέχρι τις Βρυξέλλες, ηχηρό μήνυμα αντίστασης, ελευθερίας, υπεράσπισης του φυσικού πλούτου και των κοινών δημόσιων αγαθών όπως η ενέργεια και το νερό.Υπερασπιζόμαστε τον φυσικό και ενεργειακό πλούτο της χώρας!!! Φθηνό ρεύμα για όλο το λαό.

και στη συνέχεια ξεκίνησε η πεζοπορία με τελικό προορισμό το Μνημείο της Νιάλας. Εκεί εναπόθεσαν λουλούδια εκπρόσωποι φορέων, ανάμεσά τους η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Κουσιάντζας, συγγενής της μαχήτριας του ΔΣΕ Βαγγελίτσας Κουσιάντζα που είχε συλληφθεί τον Απρίλη του 1947 στη Νιάλα και εκτελέστηκε στη Λαμία.

 

Προηγούμενο άρθρο Την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας