Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τη Μήδεια


Ολοκληρώνονται αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο (22-23-24/6) στο Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, οι παραστάσεις της Μήδειας του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Νανάκη και μουσική σύνθεση Ανδρέα Τσέγα. Μια παράσταση που δουλεύτηκε εξαντλητικά για αρκετούς μήνες, γεμάτη νιάτα, δύναμη, θέληση και όρεξη η οποία ενθουσίασε. Μια παράσταση για την οποία συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στα Τρίκαλα τόσοι πολλοί καλλιτέχνες (σκηνοθέτης, ηθοποιοί, συνθέτης, γλύπτης, μουσικοί ,τραγουδιστές, χορωδοί κ.α.).

Για πρώτη φορά επίσης στην γειτονική μας πόλη βλέπουμε αρχαία ελληνική τραγωδία, όχι από περιοδεύοντα θίασο, αλλά από ανθρώπους που ζουν και δημιουργούν στον τόπο τους.

Οι συντελεστές της καλούν όσους συμπολίτες μας δεν είχαν μέχρι στιγμής την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν να μην τη χάσουν, γιατί πρόκειται για μια θεατρική δουλειά με ισχυρή άποψη, από νέους ανθρώπους γεμάτους ενθουσιασμό γι’ αυτό που κάνουν, που προσφέρει πραγματικές στιγμές ψυχικής ανάτασης. Ένας πρωτότυπος συνδυασμός θεάτρου και μουσικής. Ένα θεατρικό πείραμα που δουλεύτηκε σε όλες του τις λεπτομέρειες και κατέληξε σε μια επαγγελματική και άκρως ενδιαφέρουσα παράσταση.

Μακάρι να υπάρξουν στο μέλλον και άλλες ανάλογες θεατρικές δουλειές.

Οι πέντε ηθοποιοί  που συμμετέχουν στην παράσταση είναι οι Ανδρέας Γαλαράς,  Χριστίνα Σκρέτα, Σοφία Λαγού, Ζωή Γεραγόρη και Γωγώ Μπαρμπάτη.

Επίσης παίρνουν μέρος οι σολίστες Ελένη Ζιάκα διευθύντρια της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων και Θωμάς Σιώμος τραγουδιστής-συνθέτης, καθώς και πολλές ομάδες χορωδών.

Για την κατασκευή του σκηνικού και τα σκηνικά αντικείμενα ο σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον γλύπτη Κων/νο Καρανίκα και τον αρχιτέκτονα Θεόδωρο Τέτσιο.

Οι φωτισμοί είναι του Αχιλλέα Τσιαμάντα και οι φωτογραφίες του Γιώργου Κώτση.

Το μακιγιάζ είναι της Έλλης Κυριαζίδου, ενώ το γραφιστικό μέρος (σχεδιασμός αφίσας και flayers) ανέλαβαν ο Θανάσης Τεντολούρης και η Βιργινία Μπαράκου από τους Un Common Partners.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων για τις  κρατήσεις και άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 6944 901886.

Ώρα έναρξης  9:30 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ / φοιτητικό 8 ευρώ

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προτάσεις διδασκαλίας με Νέες Τεχνολογίες - Ημερίδα από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Πύλης συμμετέχουν στο ENPI CBC Med Programme «VILLAGES» - «Χωριά»