Ειδήσεις

Τρίκαλα και Μουσική – Συναυλία Jazzmetothemoon


Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η καλοκαιρινή συναυλία «Jazzmetothemoon» σε μαγευτικούς ρυθμούς Jazz, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο του Φρουρίου Τρικάλων.

Η συναυλία προέκυψε μέσα από μια ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων (ΣΟΝΤ) του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων, την οποία διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Δημήτρης Κτιστάκης, και τον γνωστό καλλιτέχνη της ροκ GeorgeGakis, τον οποίο πλαισίωσαν εξαιρετικοί μουσικοί της Jazzκαι η τραγουδίστρια Κωνσταντίνα Νάστου. Ο συνδυασμός των διαφορετικών μουσικών σχημάτων είχε ένα πλούσιο και δυνατό αποτέλεσμα που βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση στο κοινό. Η συμφωνική μουσική με την άψογη προετοιμασία των νεαρών (11-24 ετών) μουσικών της ΣΟΝΤ από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της προσέφερε βάθος και μια ιδιαίτερη διάσταση στα πολύ γνωστά κομμάτια, ενώ η δυναμική παρουσία των πνευστών, της κιθάρας και των ντραμς έδιναν τον τόνο.Το μπρίο και η ευελιξία της φωνής του γνωστού τραγουδιστή GeorgeGakisκέρδισε αμέσως το κοινό με το οποίο είχε, όπως πάντα,ζεστή επικοινωνία.

Δεν ήταν η πρώτη συνεργασία του GeorgeGakis με τη ΣΟΝΤ, καθώς το 2019 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία δύο συναυλίες Συμφωνικού Ροκ στην πόλη μας και στα Ιωάννινα, με το συγκρότημά του, τους Troublemakers.

Αυτή την φορά δοκιμάστηκαν με επιτυχία διαφορετικά είδη μουσικής, της Jazzκαι των Blues, ακόμα και από λιγότερο γνωστές διασκευές ροκ κομματιών,που σπάνια παρουσιάζονται στην πόλη μας και μάλιστα με μια τέτοια ορχήστρα.Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει κομμάτια που έγιναν  γνωστά από τους FrankSinatra, PaulAnka, ElvisPresley, αλλά και μουσική των Beatles,  CabCalloway, GeorgeGershwin κ.α.

Την χαρά για την επιτυχία της βραδιάς και την μεγαλύτερη επιβράβευση από το χειροκρότημα του κατάμεστου θεάτρου έλαβαν οι νεαροί μουσικοί της ΣΟΝΤ, που την τελευταία διετία δεν σταμάτησαν να προετοιμάζονται με υπομονή και να παρακολουθούν τις Κυριακάτικες πρόβες της ΣΟΝΤ, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, με δυσκολίες και εμπόδια στην παρουσίαση της δουλειάς τους, λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Αναμένουμε η χθεσινή καλοκαιρινή μουσική βραδιά, που ήταν ένα πραγματικό δώρο στο φιλόμουσο κοινό της πόλης, να έχει και συνέχεια με άλλες συμπράξεις και με ανανεωμένες παρουσίες της ΣΟΝΤ.

Διοργάνωση: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων, Δήμος Τρικκαίων, Μουσείο Τσιτσάνη.

Ευαγγελία Ντάφη

Μέλος Δ.Σ. του Σ.Φ.Μ.Τ.

 

Προηγούμενο άρθρο Μέτρα προστασίας των πολιτών από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Επόμενο άρθρο Στον ΟΗΕ ο Δήμαρχος Τρικκαίων και η περιβαλλοντική δράση του Δήμου