Πιθανό πράσινο φως για προσλήψεις 48 ατόμων στο δήμο Τρικκαίων


Σαρανταοκτώ άτομα στην καθαριότητα είναι πιθανό να προσλάβει ο δήμος Τρικκαίων το επόμενο χρονικό διάστημα, αν τελικά πάρει επίσημη μορφή απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία δίνει το πράσινο φως σε ΟΤΑ που έχουν πάρει απόφαση στα Δημοτικά Συμβούλιά τους το προηγούμενο έτος.

Ο κ. Λάππας

Ωστόσο ρωτηθείς χθες ο κ. Λάππας για μια τέτοια εξέλιξη, είπε πως ο δήμος έχει ζητήσει την πρόσληψη 48 ατόμων στην καθαριότητα, χωρίς πάντως να έχει στα χέρια του μια επίσημη απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο για κάτι τέτοιο. Σημαντική θεωρεί η αρμόδια υπηρεσία την άμεση πρόσληψη 48 ατόμων κατά ελάχιστο.

Αυτό επισημαίνεται σε εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης προς το δημοτικό συμβούλιο, η οποία συζητήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι θέσεις

Για την κάλυψη του προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Τρικκαίων απαιτείται πλην των μονίμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων άμεσα 36 άτομα, σύμφωνα και με την μελέτη της Υπηρεσίας.

Για την κάλυψη των Δημοτικών ενοτήτων & κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων απαιτείται κατά ελάχιστο έξι άτομα ως έκτακτο προσωπικό.

Για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Αμαξοστασίου απαιτούνται δύο άτομα πλην των μονίμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων.

Για την κάλυψη των αναγκών του τμήματος Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού απαιτείται ένα άτομο πλην των μονίμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων.

Για τις επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του νέου Δήμου Τρικκαίων όπως χιονοπτώσεις, παγετοί, πλημμύρες, σπασίματα – εκριζώσεις δένδρων, κατολισθήσεις κ.α. που προξενούνται από έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα πρέπει να αποκατασταθούν από συνεργεία του Δήμου.

Τα μηχανήματα και οχήματα του που υπάρχουν στο Δήμο δεν στελεχώνονται από μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό και για την επάνδρωσή τους απαιτούνται άμεσα τρία άτομα.

Μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 σύμφωνα με τη μελέτη διαχείρισης προσωπικού υπηρεσίας καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού, προβλέπεται να είναι 138 άτομα, οπότε έχουμε ελάττωση προσωπικού κατά οκτώ άτομα στο μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό και δέκα άτομα στους συμβασιούχους μείωση προσωπικού κατά 11,54%.

Μετά την 15η Δεκεμβρίου 2011 προβλέπεται να είναι 111 άτομα, οπότε έχουμε ελάττωση προσωπικού κατά οκτώ άτομα στο μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό και δέκα άτομα στους συμβασιούχους μείωση προσωπικού κατά 19,56%.

Κατά συνέπεια από 1η Ιανουαρίου 2011 έως 1η Ιανουαρίου 2012 θα έχουμε συνολική μείωση προσωπικού 28,84%.

Του Αποστόλη Ζώη

Προηγούμενο άρθρο Κλειστά τα σχολεία σήμερα λόγω χιονόπτωσης
Επόμενο άρθρο Βραδιές αφιερωμένες στον Μίκη Θεοδωράκη