Το 5ο κατάστημα Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Εφοδίων εγκαινίασε στην Πύλη η ΕΑΣ Τρικάλων


Το 5ο κατάστημα γεωργικών και κτηνοτροφικών εφοδίων εγκαινίασε σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 η ΕΑΣ Τρικάλων στην Πύλη παρουσία εκπροσώπων αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων – συλλόγων και αγροτών καθώς και υποψηφίων βουλευτών.

Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Λάζαρος Σταυραντώνης ο οποίος ευχήθηκε καλές δουλειές στη Διοίκηση και στα Στελέχη της ΕΑΣ Τρικάλων.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στα σημερινά εγκαίνια του 5ου Καταστήματος Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Εφοδίων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων.

Σας ευχαριστώ που στηρίζεται με την παρουσία σας την προσπάθεια της ΕΑΣ Τρικάλων. Την προσπάθεια όλων μας, να είμαστε κοντά στους αγρότες και στις ανάγκες τους.

Σήμερα έχουμε τη χαρά, ως ΕΑΣ Τρικάλων, να εγκαινιάζουμε στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας,  το 5ο Κατάστημα Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Εφοδίων στην Πύλη καλύπτοντας πλέον και τη συγκεκριμένη κομβική γεωγραφική περιοχή.

Μετά  το πρώτο κατάστημα στο συγκρότημα του Εκκοκκιστηρίου, στο Μεγαλοχώρι, το δεύτερο στη Φαρκαδόνα, το τρίτο στην πόλη των Τρικάλων, στην οδό  Αθανασίου Διάκου, το τέταρτο στην AGROVIZ στο ΔΕΛΤΑ Καλαμπάκας, ο στόχος να είμαστε κοντά στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο,  επιτυγχάνεται και με το κατάστημα γεωργικών και κτηνοτροφικών  εφοδίων της Πύλης.

Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η  Ένωσή μας αποτελεί πολύτιμο συμπαραστάτη του  Τρικαλινού αγρότη και του Τρικαλινού κτηνοτρόφου στον αγώνα του να παράγει, να δημιουργεί και να διατηρεί  ζωντανά τα χωριά μας.

Η ΕΑΣ Τρικάλων συνεχίζει δυναμικά και αισιόδοξα μιας και εν μέσω  κρίσης κατέγραψε θετικά αποτελέσματα στις προηγούμενες δύο οικονομικές χρήσεις.

Η ΕΑΣ Τρικάλων από τους μεγαλύτερους συνεταιριστικούς ομίλους της χώρας και μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις του Νομού Τρικάλων και της Θεσσαλίας γενικότερα, είναι παρούσα. Αγωνίζεται και ανταπεξέρχεται στις προσκλήσεις έχοντας ως βάση τη συνεταιριστική ιδέα, την εξωστρέφεια των δραστηριοτήτων της, αλλά κυρίως την εμπιστοσύνη των  συναδέρφων αγροτών.

Αυτή η εμπιστοσύνη των αγροτών και των κτηνοτρόφων είμαστε βέβαιοι ότι  βρει ανταπόκριση και εδώ στην Πύλη.  Στηρίζοντας την Ένωση, αγοράζοντας απ’ αυτή τα σπόρια, λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τις ζωοτροφές και παραδίδοντας σ’ αυτή τα προϊόντα,  στηρίζουμε τη δική μας κοινή προοπτική για το αύριο.

Η κρίση μας δίδαξε ότι μπορούμε καλύτερα μαζί. Και εμείς οι συνεταιριζόμενοι αγρότες είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μαζί στο δρόμο της συνέπειας που υπόσχεται η ΕΑΣ Τρικάλων.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την τιμή που μας κάνατε

Σας ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία».

Ο Διευθυντής της ΕΑΣ Τρικάλων κ. Όθωνας Σιάγκας υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της ΕΑΣ Τρικάλων να στηρίξει τους αγρότες στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Επίσης αναφέρθηκε στα άξια και έμπειρα στελέχη της  Ένωσης που στελεχώνουν το κατάστημα της Πύλης.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «αναγκαίο για την περιοχή της Πύλης το 5ο κατάστημα Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Εφοδίων» και συνεχάρη τη Διοίκηση της ΕΑΣ Τρικάλων για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων  κ. Χρήστος Μιχαλάκης  ανέφερε μεταξύ των άλλων, ότι «η προσπάθεια της ΕΑΣΤ για τη στήριξη των αγροτών αναγνωρίζεται απ’ όλους».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ραδιοφωνική επαφή με τους πολίτες είχε ο Μιχάλης Ταμήλος
Επόμενο άρθρο Στις λαϊκές αγορές Καλαμπάκας και Πύλης περιόδευσε ο Μιχάλης Ταμήλος