Ειδήσεις

Το ΤΕΕ Θεσσαλίας για το Κτηματολόγιο


Σε ανακοίνωση του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ επισημαίνονται τα εξής: «Ως θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας θέλουμε να επισημάνουμε σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με την υποβολή δήλωσης των ακινήτων τους στο κτηματολόγιο τα εξής:
1. Τα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης είναι αρμόδια για τον έλεγχο και παραλαβή των δηλώσεων. Κανένας άλλος και καμία εταιρεία δεν εκπροσωπεί το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.
2. Η υποβολή και συμπλήρωση της δήλωσης για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ είναι μια σοβαρή και σημαντική διαδικασία και συμβουλεύουμε τους πολίτες αν επιθυμούν και κρίνουν απαραίτητο να απευθυνθούν σε αρμόδιους επιστήμονες.
3. Σε περίπτωση που αδυνατούν να συντάξουν τη δήλωση μόνοι τους , να επισκεφθούν κάποιον ειδικό και όχι οποιονδήποτε. Ειδικοί στην παροχή συμβουλών για τη συμπλήρωση της δήλωσης κτηματολογίου για τεχνικά θέματα είναι οι μηχανικοί. Επίσης οι μηχανικοί (με βάση τα επαγγελματικά τους δικαιώματα) είναι οι μόνοι που μπορούν να συντάξουν τα απαραίτητα σχέδια που απαιτούνται να προσκομιστούν στα κτηματολογικά γραφεία. Όσο αφορά βέβαια συμβουλές σε νομικά ζητήματα και υποθέσεις, τότε η συμβολή δικηγόρου κρίνεται αναγκαία.
4. Να μην εμπιστεύονται τόσο για τη σύνταξη της δήλωσης όσο και για τον εντοπισμό των ιδιοκτησιών τους ανθρώπους (επαγγελματίες ή μη) που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το αντικείμενο. Οι συνέπειες θα είναι τόσο δαπανηρές όσο και χρονοβόρες.
Κατά συνέπεια, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ενέργειες που προκαλούν σύγχυση, και καλούμε τους πολίτες να συμβουλεύονται τους διπλωματούχους μηχανικούς για να την ορθότερη υποβολή της δήλωσης τους και την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων στο μέλλον».

Προηγούμενο άρθρο Πανελλήνια Διάκριση για το 1ο Γυμνάσιο Πύλης
Επόμενο άρθρο 1η άτυπη συνάντηση εκτροφέων της Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών