Το μόνον της ζωής του ταξείδιον του Γ. Βιζυηνού απόψε στις 9:30 στο Φρούριο


 Η παράσταση  κατέκτησε στην Αθήνα το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης διαγωνιζόμενη πανελλαδικά στο θέατρο  Eliart  στο φεστιβάλ ελληνικού έργου στα πλαίσια του Athens Fringe Festival.

 Ήταν αίτημα πολλών συμπολιτών μας που δεν κατάφεραν να δουν την παράσταση αλλά και αυτών που την είδαν να την απολαύσουν μια τελευταία φορά. Έτσι οι συντελεστές της σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων επέστρεψαν στην πόλη μας για μια και μοναδική εορταστική παράσταση με ένα συμβολικό εισιτήριο 10 Ευρώ.

Ο Βασίλης Νανάκης, μετά τη συμμετοχή του στο Ψυχή Βαθειά του Παντελή Βούλγαρη και Το Τάβλι του Δημήτρη Κεχαίδη σε σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου που παρουσιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο Φρούριο, σκηνοθετεί το Μόνον της ζωής  του ταξείδιον στο οποίο συμπρωταγωνιστεί με έναν εξαίρετο νέο, ταλαντούχο ηθοποιό, τον Δημήτρη Τσίκο.

Πρόκειται για μια επίκαιρη παράσταση, η οποία αναπαριστώντας την περιπέτεια του συγγραφέα που  σε νεαρή ηλικία  φεύγει από το σπίτι του για να ζήσει το όνειρό του, αντανακλά την περιπέτεια και το όνειρο του καθενός μας και του κάθε νέου που βγαίνει με όρεξη στο στίβο της ζωής.

Η σκηνοθεσία, παραμένοντας πιστή στο πνεύμα του συγγραφέα, μέσω ενός  σωματικού και φορμαρισμένου τρόπου ερμηνείας που απέχει του ρεαλισμού στηρίζεται κατ’ ουσία σε αναπνευστικά και ρυθμικά συστήματα. Πρόκειται για καθαρό, ατόφιο θέατρο με καινούργιες προτάσεις στον τομέα της υποκριτικής, απαλλαγμένο από τερτίπια και φθηνούς εντυπωσιασμούς. Τέλος, η γλώσσα του Βιζυηνού παραμένει αναλλοίωτη και ολοζώντανη από το 1884 έως και τις μέρες μας.

Συντελεστές

Συγγραφέας:  Γεώργιος Βιζυηνός

Σκηνοθεσία – Διασκευή : Βασίλης Νανάκης

Ηθοποιοί : Βασίλης Νανάκης, Δημήτρης Τσίκος

Σκηνικά – Κοστούμια – Μακιγιάζ: Εβελίνα Δασκαλοπούλου

Μουσική επιμέλεια – Φωτισμοί: Βασίλης Νανάκης

Ζωντανοί μουσικοί ήχοι παράστασης: Δημήτρης Τσίκος

Εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου

Σχεδιασμός γραφικών: uncommon partners

Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη πραγματοποίησε ο Κ. Αγοραστός για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και τον ιο του Δυτικού Νείλου
Επόμενο άρθρο Επιδρομή αγριογούρουνων σε χωράφια