Ειδήσεις

Το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ γιόρτασε στα Τρίκαλα με το final 8 Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων


Με πρωταθλήτρια Ελλάδας την ομάδα του Περιστερίου έναντι του Ολυμπιακού με 69-50, ολοκληρώθηκε στα Τρίκαλα το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 το Final 8 (τελική φάση) του 50ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων ΟΠΑΠ. Στα δύο κλειστά γυμναστήρια του Δήμου Τρικκαίων στην πόλη των Τρικάλων, στο Δημοτικό Κλειστό και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, οι αθλητές 8 ομάδων (ΑΣΠ Προμηθέας, Παναθηναϊκός ΑΟ, Ηράκλειο ΟΑΑ, ΚΑΟΧ Ευρώπη 87, ΔΕΚΑ, ΓΣ Περιστερίου, Ολυμπιακός ΣΦΠ, ΑΓΣ Ιωαννίνων) αναμετρήθηκαν σε αγωνιστικά πλαίσια, ενώ οι παίκτες ουσιαστικά αποτελούν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε σε έναν αγώνα παρουσία στελεχών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, παρόντων των παλαίμαχων πρωταθλητών Νίκου Σταυρόπουλου, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Τσαρτσαρή και του τρικαλινού Ευθύμη Ρεντζιά, ενώπιον πλήθους τρικαλινών φίλων του μπάσκετ.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τιμήθηκε με πλακέτα για τη συνεισφορά του Δήμου στη διοργάνωση, ενώ ο ίδιος επέδωσε τα μετάλλια στη νικήτρια ομάδα.
Την Τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Παναθηναϊκού, που κέρδισε στον μικρό τελικό την ομάδα του Προμηθέα.
Από τον Δήμο Τρικκαίων παρέστη ακόμη ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας Μιχάλης Λάππας, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος Ντίνος Μπάρδας και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Χρήστος Ζαραμπούκας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Τη Δευτέρα η ονοματοδοσία του γηπέδου μπάσκετ «Κώστας Παπανικολάου» στο Διαλεκτό Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Πρώτες εργασίες για τα 1.300 δέντρα σε Ληθαίο και Αγιαμονιώτη