Ίδιο λάθος στη κατανομή ποσού κάλυψης πυροπροστασίας


 Την αγανάκτησή του εκφράζει ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος και οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου για την απόφαση κατανομής ποσού για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας των δασών. Στο Δήμο κατανεμήθηκε το ποσό των 2.400€ που αφορά στην πολιτική προστασία για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.  

Ειδικότερα το ποσό αυτό χρηματοδοτεί ενέργειες καθαρισμού περιαστικών δασών, καθαρισμού – ελέγχου χωματερών, ενίσχυσης εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο Δήμου, θέματα εξοπλισμού όπως βυτιοφόρα, λειτουργικά έξοδα και θέματα ενημέρωσης των πολιτών για τους κινδύνους από τις δασικές πυρκαγιές.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος δηλώνει ότι: «οι άνθρωποι στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι ¨ανεκδιήγητοι¨. Πέρυσι έκαναν λάθος στην κατανομή του ποσού το οποίο αναγνώρισαν και φέτος επαναλαμβάνεται το ίδιο. Θεωρώ κοροϊδία το ποσό των 2.400€ για τις ανάγκες πυροπροστασίας του Δήμου Πύλης και εκτιμώ ότι έγινε κάποιο λάθος και πρέπει να διορθωθεί. Το 80% του Δήμου μας είναι ορεινό και οι ανάγκες μεγάλες. Πέρυσι δόθηκε το ποσό των 12.000€ περίπου φέτος δίνεται 10 φορές λιγότερο. Προφανώς, κάποιος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών δεν λειτουργεί σωστά. Εκείνο που επισημαίνουμε είναι ότι και το κανονικό ποσό να δινόταν, σίγουρα δεν μπορούσε να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου στην αντιμετώπιση δαπανών πυροπροστασίας σε όλο το γεωγραφικό χώρο του Δήμου μας

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Ενημέρωσης Στο Δήμο Πύλης Με Θέμα Την Υγεία
Επόμενο άρθρο Xωρίς πόρους η αιρετή αυτοδιοίκηση δήλωσε ο Νομάρχης Τρικάλων