Ειδήσεις

Το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας αναβαθμίζεται ενεργειακά


Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 630.000 ευρώ.  Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Μετεώρων.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Μετεώρων Θεόδωρο Αλέκο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και  αναβαθμίζουμε ενεργειακά τις κτιριακές υποδομές του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ένα λειτουργικό, ασφαλές και  φιλικό  προς το περιβάλλον κτίριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου οδηγεί σε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και σε σημαντική  εξοικονόμηση  χρηματικών πόρων για το Δήμο Μετεώρων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Το έργο

Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Z, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

  • Εφαρμογή του συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος.
  • Αντικατάσταση των κουφωμάτων µε νέα θερµοδιακοπτόµενα κουφώματα..
  • Κατασκευή θερμομόνωσης της οροφής.
  • Αλλαγή φωτιστικών με νέα εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Εγκατάσταση μηχανικού αερισμού.
  • Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης με νέο φυσικού αερίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά τηνπερίοδοεορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών θα έχει η ΠΕΔ Θεσσαλίας