Ειδήσεις

Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και δυναμώνουμε τον αγώνα μας


Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει εκδήλωση για την 44η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017 και ώρα 6 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κεντρική Πλατεία). Συμμετοχή στην εκδήλωση έχουν δηλώσει εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του λαικού κινήματος.

Θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη που βρίσκεται στην πλατεία και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τα συνθήματα της πύλης του Πολυτεχνείου ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, το σύνθημα Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία που δονούσε τις αντιδικτατορικές διαδηλώσεις, είναι και σήμερα ζωντανά και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα, γιατί:

  • Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, δεινοπαθούν κάτω από τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα, το φόρτωμα των βαρών της καπιταλιστικής κρίσης στις δικές τους πλάτες.
  • Η χώρα μας εμπλέκεται, ολοένα και περισσότερο, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος πανελλαδικά θα συνδυάσουν τη δράση τους για το 18ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ με τη μαχητική συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις και πορείες στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και τις αντίστοιχες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφερειακή Δ/ντρια Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου για το Πολυτεχνείο
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση και συζήτηση για τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος