Ειδήσεις

Την Πέμπτη μοιράζουμε παιχνίδια στα παιδιά των προσφύγων


Η ανταπόκριση – κυρίως μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών – στο κάλεσμα να βοηθήσουμε τα παιδιά του πολέμου να ξανανιώσουν παιδιά είναι εντυπωσιακή.

Ο δημοτικός ραδιοθάλαμος Τρικάλων της ΕΡΤ στο Πνευματικό Κέντρο έχει γεμίσει παιχνίδια και γλυκίσματα, που θα δοθούν την προσεχή Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα εκατό παιδιά του κέντρου φιλοξενίας στο Ατλάντικ στα Τρίκαλα.

Στη γιορτή ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αγάπης, πέραν των εργαζομένων της ΕΡΤ σε Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα και της Λέσχης Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων , συμμετέχουν, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες Καρδίτσας,ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου γυμνασίου Τρικάλων, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές πολλών σχολείων των Τρικάλων.

Την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα μεταβούμε στη δομή φιλοξενίας όλοι για να δώσουμε χαρά στα παιδιά αυτά, που έχουν αντικρίσει τον πόλεμο, τον θάνατο, που δεν καταλαβαίνουν γιατί έφυγαν από τον τόπο τους, γιατί χωρίστηκαν από τους παππούδες και τους φίλους τους, γιατί χωρίστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις από τους γονείς τους, γιατί «χάθηκαν» οι γονείς τους…

Η συλλογή παιχνιδιών και γλυκισμάτων συνεχίζεται μέχρι και αύριο, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στον δημοτικό ραδιοθάλαμο Τρικάλων της ΕΡΤ στο Πνευματικό Κέντρο καθώς επίσης και στο στούντιο της ΕΡΤ στη Λάρισα, στην Α’ Στρατιά και στο Εργατικό Κέντρο της Καρδίτσας.

Καλούμε την Πέμπτη όσους γονείς και παιδιά θέλουν να πάμε μαζί στη δομή στο Ατλάντικ για να δώσουμε, έστω για λίγο χαρά στα παιδιά του πολέμου. Να τους δώσουμε έστω για λίγο την ευκαιρία να ξεχάσουν τον πόλεμο και την καταστροφή και να ξανανιώσουν παιδιά.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΑΠΣ Τρίκαλα – ελληνορωμαϊκή πάλη «Παλεύω για την υγεία»: Αιμοδοσία
Επόμενο άρθρο Προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο Τρικκαίων