Ειδήσεις

Την Κυριακή 14 Μάη η Πορεία Ειρήνης στα Τρίκαλα


Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει την Κυριακή 14 Μάη την Πορεία Ειρήνης με αφετηρία την πλατεία της Πηγής στις 6 μ.μ. και τερματισμό την πλατεία Ρήγα Φεραίου περίπου στις 8.30 μ.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων και ομιλία.

Πριν από τη εκκίνηση της πορείας θα γίνει χαιρετισμός προς τους ειρηνοδρόμους και θα εμφανιστεί  το τοπικό χορευτικό συγκρότημα σε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Με τη διακήρυξή της η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία και στις πορείες που διοργανώνονται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, «για να καταδικάσουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων».

Στην ανακοίνωση επίσδης υπογραμμίζεται: «54 χρόνια μετά την πρώτη απαγορευμένη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε από τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τους συνοδοιπόρους του, οι συνθήκες, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και διεθνώς, επιβεβαιώνουν ότι όσο υπάρχουν οι αιτίες, όσο υπάρχει η καπιταλιστική μήτρα που γεννά τους πολέμους, η απόσταση ανάμεσα στην “ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο” των λαών και στον πόλεμο δεν είναι μεγάλη.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Προς την τελική φάση βαδίζει η πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ μέσω των Επιτροπών Ειρήνης που απευθύνεται στους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής Τρικάλων για το φετινό θέμα της Έκθεσης Ζωγραφικής που έχει θέμα “Να σκέφτεσαι τους άλλους” εμπνευσμένο από το ποίημα του Μαχμούτ Νταρουίς (1942-2008), ο οποίος θεωρείται εθνικός ποιητής της Παλαιστίνης και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Αραβες ποιητές.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έχει οριστεί για τις 12 Μάη οπότε θα αρχίσει η συγκέντρωση των έργων τα οποία θα εκτεθούν στα τέλη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου σε πανηγυρική εκδήλωση όπου θα λάβει μέρος χορευτικό συγκρότημα σε παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπής φυγόποινης
Επόμενο άρθρο Δύο νέες στάσεις Αστικού για την εξυπηρέτηση των μαθητών