Ειδήσεις

Την Ι. Μ. Παναγίας Γαλακτοτροφούσας στην Ανθούσα Ασπροποτάμου διασώζει η Περιφέρεια


Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του καθολικού και των λοιπών κτηρίων της Ι.Μ. Παναγίας Γαλακτοτροφούσας στην Ανθούσα Ασπροποτάμου. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 150.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων  Κρυσταλλία Ματζανά επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή και  ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης.

«Η  θρησκευτική κληρονομιά της Θεσσαλίας  είναι μοναδική και αναντικατάστατη και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας και κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνους. Σε συνεργασία με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων  Κρυσταλλία Ματζανά διασώζουμε την ιστορική Ι.Μ. Παναγίας Γαλακτοτροφούσας στην Ανθούσα Ασπροποτάμου»  δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Οι εργασίες

Βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής εργασίες :

 

  • επισκευή της στέγης,
  • ενέματα τοιχοποιών,
  • αρμολογήματα επιφανειών ,
  • καλύψεις οροφών και δαπέδων ,
  • αντικατάσταση κουφωμάτων και
  • τοποθέτηση ελκυστήρων και κιγκλιδωμάτων
Προηγούμενο άρθρο Δ. Μετεώρων: Συστάσεις στους δημότες σχετικά με τις υποχρεώσεις τους για τον καθαρισμό – αποψίλωση των οικοπέδων τους
Επόμενο άρθρο Δεκαήμερο προσφορών και απίθανες παιδικές δραστηριότητες στο Fashion City Outlet