Πρωτοσέλιδο

Την ενοικίαση οικιών για τους πρόσφυγες προωθεί ο Δ. Τρικκαίων


Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι, με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προωθείται η εγκατάσταση προσφύγων που διαμένουν στον χώρο φιλοξενίας του τέως; Σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, σε οικίες.
Για την πραγματοποίηση της δράσης απαιτούνται διερμηνείς, καθώς και ανάλογος αριθμός οικιών, κάτι που διερευνά η e-trikala ΑΕ.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι, η «Αναπτυξιακή ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. «e-Trikala A.E.» στην προοπτική της υλοποίησης έργου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την προσωρινή στέγαση προσφύγων, διερευνά την διαθεσιμότητα διερμηνέων της Αραβικής και Κουρδικής γλώσσας καθώς και Φαρσί/Νταρί, για προσφορά υπηρεσιών στην πόλη των Τρικάλων.
Έργο των Διερμηνέων θα είναι η απευθείας επικοινωνία με πρόσφυγες, διευκολύνοντας τη συνεργασία και συνεννόηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους της e-Trikala A.E., οι οποίοι θα τους επισκέπτονται στην προσωρινή τους κατοικία».

Ο ρόλος τους περιλαμβάνει τα παρακάτω, χωρίς να περιορίζεται σε αυτά:

▪ Μεταδίδουν επακριβώς το περιεχόμενο και το ύφος της προφορικής επικοινωνίας.

▪ Μεταφέρουν τον τρόπο εκφοράς του ομιλητή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια.

▪ Συνεργάζονται με υπομονή και σεβασμό με τους ωφελουμένους ώστε να υπάρχει διασφάλιση ότι υπάρχει σωστή επικοινωνία και ότι οι ωφελούμενοι κατανοούν απόλυτα όλες τις συζητήσεις και διαδικασίες.

▪ Εξηγούν στους ωφελουμένους-ενοίκους των οικημάτων τους κανόνες συγκατοίκησης, συντήρησης, καθώς και τις σχετικές διαδικασίες.

▪ Διασφαλίζουν ότι οι ωφελούμενοι αντιλαμβάνονται πλήρως τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους και τον τρόπο πρόσβασής τους στις διάφορες υπηρεσίες του οικήματος.

▪ Συνοδεύουν τους ενοίκους σε συναντήσεις, υπηρεσίες, ιατρεία και όπου απαιτείται διερμηνεία.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 31/12/2017, με δυνατότητα παράτασης για ένα έτος.

 

Για τις οικίες

 Η μίσθωση διαμερισμάτων στα Τρίκαλα για την προσωρινή στέγαση προσφύγων, θα γίνει σύμφωνα με τα παρακάτω:

▪ Να βρίσκονται  εντός της πόλης των Τρικάλων.

▪ Να είναι κατάλληλα για την στέγαση 4 έως 6 ατόμων.

▪ Να βρίσκονται σε τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, κοινωφελείς δομές κτλ, καθώς και να υπάρχει σύνδεση με αστική συγκοινωνία.

Ο μισθωτής αναλαμβάνει την επίπλωση και τον εξοπλισμό των διαμερισμάτων, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα κοινόχρηστα και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών μετά το πέρας της σύμβασης. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα προπληρωμής των ενοικίων έως το τέλος του 2017.

Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι έως 31/12/2017 με δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι και για τις δύο προσκλήσεις, καλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά  , κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 9.00 – 14.30, με την e-Trikala A.E.  (24310 22899 κα Στέλλα Τάσιου).

Οι προσκλήσεις βρίσκονται αναρτημένες και στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (trikalacity.gr) και στην ιστοσελίδα της e-trikala (https://www.e-trikala.gr) στην ενότητα «Τελευταία Νέα».

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δ. Τρικκαίων: Αυτοπρόσωπη παρουσία δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων
Επόμενο άρθρο Επισκέψεις στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο